Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

QR Kodlar Verimli Kullanım

13-01-2019 14:31
QR Kodlar Verimli Kullanım

Hızlı Yanıt kodu veya QR kodu, gelecek nesil barkodlardır.


Bu küçük karışık kareler aslında üretim süreci boyunca arabaları takip etmek için tasarlandı, ancak bugün hızlı yanıt kodları montaj hatlarından depolara ve kartvizitlerden reklam panolarına kadar her yerde bulunabilir.

QR kodlarını steroidlerde özelleştirilebilir barkodlar olarak düşünün - daha az alanda daha fazla bilgi. QR kodları, sınırlı bir yatay ve dikey alanda 4.000'den fazla alfanümerik karakteri saklayabilen 2D barkodlardır. Geleneksel bir doğrusal (1D) barkod sadece yaklaşık 20 yatay karakter tutabilir.

QR kodlarını steroidlerde özelleştirilebilir barkodlar olarak düşünün.

QR kodları da kullanımı kolaydır. Ücretsiz bir QR kod jeneratörü ile kolayca oluşturulabilirler ve basit bir akıllı telefon uygulaması veya özel 2D barkod tarayıcı ile her yönden kolayca okunabilirler.

2010'un başlarında, QR kodlarının dünyayı ele geçirmeye hazır göründüğü bir zaman vardı. Bu ilk heyecan soğurken, akıllı telefonlar ve mobil bilgisayarların her zamankinden daha yaygın olduğu gerçeği, QR kodlarının yeniden canlanacağına dair iyi bir işaret.

Aslında, QR kodları artık üretim ve envanter yönetiminde zımbalanmış durumdalar ve reklam, pazarlama ve ağ oluşturma konularında çekiş kazanıyorlar. Sosyal medyada ve akış platformlarında bile iz bırakıyorlar.
 
 

 
İŞİNİZDE QR KODLARI NASIL KULLANABİLİRSİNİZ
 
QR kodlarının hemen hemen her yerde bulunabileceğini söylemiştik, ancak bunları sizin için nasıl çalıştırabilirsin? QR kodlarının işletmenize fayda sağlamasının beş yolu: 
 


QR İŞ KARTINIZ


Müşterilerinize temel iletişim bilgilerinin verildiği yumuşak bir kartvizitten daha fazlasını verin; seni tanımalarına izin ver. Kartvizitteki standart bir ad, unvan, telefon numarası, adres ve e-postadan daha fazlasını dahil etmek için bir QR kodu kullanın.
 
QR kodları geleneksel bir barkoddan çok daha fazla veri depolayabildiğinden, web sitenize, blogunuza, sosyal medya hesaplarınıza, fotoğrafınıza ve diğer profesyonel profillerinize bağlantılar ekleyin.
 
QR kodları ayrıca potansiyel müşterilere ve diğerlerine ne kadar meşgul olduklarını anladıklarını ve takdir ettiklerini ve kendileri için işleri kolaylaştırmak istediğinizi gösterir - bir akıllı telefonla yapılan bir tarama ve tüm bilgileriniz kendi kişilerine anında kaydedilebilir.



QR SİZİN İÇİN BASKI REKLAMLARI


En son satışlarınız dan ve özel ürünlerinizden daha fazlasını tanıtın: Şirketinizin israfı azaltma konusundaki bağlılığını gösterin. Çok sayfalı bir dairesel yazdırmak yerine, boyutu yalnızca birkaç sayfaya küçültün, birkaç özel teklifi vurgulayın ve müşterileri ürün videoları, teknik özellik sayfaları veya "Şimdi Satın Alın" sayfalarına bağlayan bir QR kodlu URL ekleyin. Yeniden yönlendirmeli reklamdaki QR koduna özgü bir URL atamak, basılı reklamlarınız aracılığıyla o sayfaya ne kadar trafik geldiğini izlemenin harika bir yoludur.
 


QR İŞ İSTASYONU VE FATURALAR


Satış sonrası bazı hatalar olur siz ve tüketici için düzeltme işlemini mümkün olduğunca az zararlı hale getirmek istersiniz. İrtibat numaraları, kullanım kılavuzları ve (gerekirse) iade etiketleri gibi yararlı bilgiler için doğrudan müşteri hizmetleri sitenize yönlendiren iş kırtasiye ve faturalarınız gibi öğelere bir QR kodu ekleyin.
 


QR OLAYLARINIZ

Etkinlik paketinizin sanal sürümüne yol açan ve katılımcıların seyahat etmesini sağlayan etkinlik malzemelerinde bir QR kodu kullanın. Bir e-bilet, seyahat tarifeleri, harita, bildiriler ve konuklarınızın ihtiyaç duyabileceği diğer tüm ilgili bilgileri ekleyin.
 
 
QR SİZİN ENVANTERİNİZ

QR kodlarının ve diğer 2B barkodların envanter yönetimi ve üretimi için önemli araç olduğunu ve bir ürünün adından ve fiyatından daha fazlasını izlemenizi sağladığını unutmayın. Kodlar ayrıca seri numaraları, parça numaraları, lotlar ve tarihler ve diğer veri noktaları gibi bilgileri içerebilir.
 


 
QR KOD 
 
 
 
QR KOD BAŞARI HİKAYELERİ


				
QR kodlarını içeren pazarlama, markalaşma ve reklam kampanyaları yaygınlaştı ve birçok işletme için başarı yarattı.


  • Spotify, Facebook, Snapchat ve diğer sosyal medya ve akış platformları artık QR benzeri kodları yaratıcı bir şekilde kullanıyor. Bir arkadaşın çalma listesinin Spotify Kodunu, söz konusu çalma listesine anında erişmek için adlarını manuel olarak aramadan tarayabilirsiniz. FB ve Snap'ta insanları bulmaktan vazgeç. Bu, genel olarak QR kodları ile aynı prensiptir - neden hızlı bir tarama yapacağınız zaman bilgileri elle girerek zaman harcıyorsunuz?

  • Özel gıda ürünleri, tüketicilere gezinmeleri kolay bir mobil sitedeki şirket hakkındaki tarifler ve bilgiler gibi daha fazla ilgili bilgiye yol açan kutularına giderek QR kodları ekliyor.

  • WeChat, WhatsApp ve diğer mesajlaşma servisleri dünyadaki küçük işletmelere QR kodları aracılığıyla küçük işlemler yapmalarına yardımcı oluyor. Bu, şu anda Çin ve Hindistan gibi yerlerde en popüler olanıdır, ancak gelecekte, her yerdeki işletmeler, QR koduyla mobil ödemeleri tercih etmek için pahalı POS terminalleri ve NFC çip okuyucuları ile uzaklaşabilir.

  • Memorial Hastanesi gibi sağlık tesisleri, hastaları tanımlamak ve teslim edilen ilaçların, mevcut yaşamsal belirtilerin ve doktorun emirlerinin güncel kayıtlarını tutmak için QR kodlarını kullanır. Triyajdan taburcu olmaya kadar hızlı bir tarama, tıbbi el yazısı tehlikesi olmadan bir hastanın dosyasına anında erişebilir ve bunları düzenleyebilir.

 

QR kodları, işletmeniz, ürünleriniz ve hizmetleriniz hakkında daha fazla bilgiyi küçük bir alana paketlemenin kolay ve ucuz bir yoludur. Onlara bir şans vermenin çok az zararı var, peki neden bunun için gitmiyorsun?
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.