Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Zebra Etiket Yazıcısı Nasıl Kurulur

02-04-2023 12:34
Zebra Etiket Yazıcısı Nasıl Kurulur

Zebra Etiket Yazıcısı Nasıl Kurulur

 

Son zamanlarda etiket yazıcıları araştırmaya başladıysanız, Zebra adıyla karşılaşmış olma ihtimaliniz yüksektir.


Zebra, barkod, fiş ve etiket yazıcılarında dünya lideri bir üreticidir. Küçük masaüstü yazıcılardan endüstriyel yazıcılara kadar hemen hemen her uygulamaya uyacak geniş bir Zebra yazıcı yelpazesi vardır. Tüm farklılıklarına rağmen Zebra etiket yazıcıları, modern pazarın taleplerine yanıt vererek işletmelerin çevik kalmasına yardımcı olur. 

 

Yakın zamanda bir Zebra yazıcı satın aldıysanız veya bir Zebra yazıcıya yatırım yapmayı düşünüyorsanız, güvenilir ve dayanıklı kalmasını sağlamak için yeni yazıcınızı kullanırken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç basit nokta vardır. Tam da bunu yapmanıza yardımcı olmak için, işte Zebra etiket yazıcı yapılandırması ve sorun giderme kılavuzumuz.


 

Bir Zebra etiket yazıcısı satın almadan önce dikkat etmeniz gerekenler

Zebra etiket yazıcınızı iyi durumda tutmak için sürekli olarak uygun bakım yapmanız gerekir. Bu bakım, etiket şeridini veya stoğunu her değiştirdiğinizde baskı kafalarını düzenli olarak temizlemek kadar basit olabilir.

 

Ayrıca, baskı sürecini yeterince destekleyen ve kalıntı birikme olasılığını azaltan yüksek kaliteli etiketlere yatırım yapmak isteyeceksiniz. 


 

Zebra etiket yazıcı yapılandırması için adımlar

Yeni bir yazıcı satın aldığınızda veya etiket şeridinizin/stokunuzun sonuna geldiğinizde, Zebra yazıcınızı yapılandırmanız gerekebilir. Yazıcınızı yapılandırmak için kullandığınız kesin yöntem, modeline bağlı olacaktır. 


 

ZD serisi konfigürasyonu

 

Bir ZD620, ZD420 veya ZD220D doğrudan termal yazıcınız varsa , yazıcınızı yapılandırmak için aşağıdaki basit adımları izleyin.

 

1.     Yazıcıyı kapat

 

Yazıcınızdaki 'kapalı' düğmesine basın. 

 

2.     Duraklat ve besle düğmelerini basılı tutun

 

Yazıcınız kapandığında, duraklat ve ilerlet düğmelerine basın ve basılı tutun. Yazıcınızda yanan tek gösterge durum göstergesi olana kadar basılı tutun. 

 

3.     Sıfırlama düğmesine basın

 

Sıfırlama düğmesi yazıcınızın altında olacaktır. 

 

Yazıcıyı sıfırlamak için sıfırlama düğmesini 1 ila 5 saniye basılı tutun.

 

Ağ sıfırlaması için sıfırlama düğmesini 6 ila 10 saniye basılı tutun.

 

Sıfırlama düğmesini 10 saniyeden uzun süre basılı tutarsanız, yazıcınız herhangi bir değişiklik yapmadan fabrika varsayılanlarından çıkacaktır.


 

GK serisi, GX serisi, GC serisi ve GT serisi yazıcı konfigürasyonu

 

Yazıcınız GK, GX, GC veya GT serisine aitse, yazıcınızı fabrika ayarlarına sıfırlamak için aşağıdaki talimatları izleyin.

 

1.     Gücü kapat

 

Yazıcınızın gücünü kapatın ve tekrar açmadan önce birkaç saniye bekleyin.

 

2.     ileri besleme düğmesini basılı tutun

 

Yazıcınızın ön panelindeki ileri besleme düğmesine basın ve basılı tutun. Paneldeki gösterge ışığı bir düzende yanıp sönmeye başlayacaktır: 1, sonra 1-2, sonra 1-2-3. 1-2-3-4 yanıp söndüğünde düğmeyi bırakın. Işık sürekli yeşil yanana kadar bekleyin.

 

3.     İleri besleme düğmesini tekrar basılı tutun

 

Gösterge ışığı iki kez yanıp sönene kadar ileri besleme düğmesini basılı tutun. Ardından, düğmeye tekrar basmadan önce bırakın. Bırakmadan önce gösterge ışığının beş kez yanıp sönmesini bekleyin.


 

Zebra etiket yazıcı sorun giderme kılavuzu

Zebra etiket yazıcınızla ilgili sorun mu yaşıyorsunuz? Sorununuzu çözerken atmanız gereken ilk adım, tüm yazıcıyı temizlemektir, çünkü yazdırma sorunlarının çoğu tam bir temizlikle çözülebilir. Temizlemek, yazıcı merdanesi üzerinde birikmiş yapışkanları çıkarabilir ve yazıcının sensörünü engelleyen parçacıkları çıkarabilir.

 

Zebra etiket yazıcınızı temizlediyseniz ve hala sorun yaşıyorsanız, sorunu gidermeniz gerekebilir. Bir Zebra etiket yazıcısında sorun gidermenin en iyi yolu, baskıyı duraklatma testi yapmaktır. İşte tam olarak bunu nasıl yapacağınız:

 

  1. Paneldeki tüm ışıklar bir kez yanıp sönene kadar duraklatma düğmesini basılı tutun
  2. Yazıcıya 9999 test baskısı etiketi yüklenecek
  3. Duraklat düğmesini bırakın

 

Yazdırmayı duraklatma testinin baskı kalitesini değerlendirerek, Zebra etiket yazıcınızın yaşadığı sorunu daraltabilirsiniz. Bu, sorunu ve yapılması gereken ayarlamaları belirlemenize yardımcı olacaktır.

 

  • Baskıyı yavaşlatarak koyuluğu artırma
  • Etikette çapraz beyaz bir çizginin görünmesi durumunda şerit şerit plakasını ayarlama
  • Yazdırma sırasında etikete eşit basınç uygulanmasını sağlamak için yazıcı kafasının üzerindeki düğmeyi ayarlama

 

Zebra etiket yazıcınız hakkında başka sorularınız mı var? Sorularınızı yanıtlamaktan ve size Zebra etiket yazıcınızın bakımını nasıl yapacağınız konusunda uzman tavsiyesi vermekten mutluluk duyacak olan ekibimizle iletişime geçin .

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.