Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Yüzde % 5 Sayfa Verimi Nedir.

14-02-2019 08:47
Yüzde % 5  Sayfa Verimi Nedir.

Yüzde % 5  Sayfa Verimi Nedir.


Bir yazıcı seçerken ya da yeni bir kartuş alırken düşünülmesi gereken önemli hususlardan biri, kartuşta gerçekten ne kadar mürekkep veya toner bulunduğudur. Kartuştaki mürekkep veya toner miktarı genellikle kartuş verimi veya sayfa verimi olarak adlandırılır.


Bir kartuşun veriminin ne olduğunu görmek için baktığınızda, kartuşun yazdırması için yeterli sayıda sayfa kapasitesini göreceksiniz. Örneğin, HP CF217a  toner kartuşu, beyan edilen 1.600 sayfa verime sahipken, HP HP 650 Siyah  mürekkep kartuşu 360 sayfa yazdırabilmektedir. Bilindiği gibi, muadil tonerler 'e kıyasla mürekkep kartuşları daha az kapasiteye sahiptir.


Ancak yazdırılan sayfalar birbirinden farklı olabiliyor. Yazıcı modellerine göre menü bölümünden yazdırdığınız sayfa sayısını takib edebilirsiniz.


Kartuş verim ölçümü olarak, neredeyse tüm yazıcı üreticileri siyah mürekkep / toner kartuşu verimlerini % 5 kapsama alanına dayandırır. Bu, sayfanın yalnızca % 5'inin mürekkep veya toner ile kaplandığı anlamına gelir.% 5 kapsama alanı, koyu karaktersiz, grafiksiz ve resimsiz temel tip anlamına gelir.


Renkli lazer yazıcılar ve fotokopi makineleri için CMYK tonerleri kartuşlarının verimini % 20 ila % 35 oranında kaplar (renk başına% 5 ila % 7).Gerçekte, bir belgenin % 100 dolgusu olsaydı,% 400'lük bir kapsama alanı olurdu. Üç renkli mürekkep püskürtmeli / toner kartuşları, sayfa verimini % 15 kapsama alanına dayandırır (renk başına % 5).


Şimdi yukarıdaki iki paragrafı alın ve bunları Letter boyutlu bir kağıda koyun.Tebrikler! Bir örnek yarattık 


sayfa kapasitesi

Size böyle sayfaları ne sıklıkla yazdırdığınızı soracağım? 360 veya 1.600 sayfa sayılı  kartuşa mı toneremi ihtiyacınız var bu ikisi arasında sayfamaliyeti hesabı yapabilirsiniz?


Sayfayı doldururken, iki paragrafı 5 defaya kadar tekrar etmeyi denediğinizde, bu da bize % 30'luk bir kapsama alanı sağlıyor. Bu daha çok müşterilerimizde kullanılan bir sayfa örneğine benziyor


sayfa kapasitesi

 

Mürekkep / toner kartuşu verimini neden % 30'luk kapsama sayfalarında daha gerçekçi olarak ölçemediklerini merak ediyorum. Bir kartuşta belirli miktarda mürekkep verildiğinde, bunun daha az sayfa basılması ve gösterilmesi anlamına geleceği açıktır.


Öte yandan, maksimum sayıda mürekkep kullanarak kaç tane yazdırılmış sayfamın olacağını bilirdim, yani olası en kötü durumun farkında olurdum. Bu nedenle, sayfa başına o kadar fazla metin ve grafik basmazsam, daha fazla sayfa yazdırırdım..


Müşterilerimize yani sizin için daha adil ve gerçekçi bir bilgi olmaz mıydı? Olacağına inanıyorum.


Endüstri standardı olarak % 5 kapsamı kullanma sebebi ne olursa olsun, şimdi bunun nasıl olduğunu biliyorsunuz ve gerçek baskılar için yaklaşık sayfa verimini değerlendirebiliyorsunuz.

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.