Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Virüs Çeşitleri Nelerdir ?

Virüs Çeşitleri Nelerdir ?

 

İşte bilmeniz gereken 9 Bilgisayar Virüsü:


 

1. Boot Sector Virus.


Bu virüs şimdi eski hale gelmesine rağmen, yine de bir şekilde veya diğerinde ortaya çıkıyor.Bu virüs, bir bilgisayarın önyüklenmesi için disket kullanıldığında dikkat çekiyordu.Modern bilgisayarlarda, bu virüs "Ana Önyükleme Kaydı” nda görünebilir.Bilgisayarınızın bölümlenmiş depolama aygıtında, gerçekleşen ilk sektördür.


Bununla birlikte, İnternet'in evrimi sayesinde, bu virüsün tehdidi şimdi hafifletilmektedir.


2. Web Scripting Virus.


Microsoft Word'de kullandığımız köprülere benzer şekilde, birçok web sitesi kullanıcılarına ilgi çekici içerik sağlamak için kodlara dayanmaktadır.Örneğin, çevrimiçi video izleme eğilimleri artık çok popüler hale geldiğinden, Facebook'ta her gün 2 Milyardan Fazla Video yayınlanıyor, bu videolar ayrıca belirli bir kod yürütüyor.


Bu kodlardan yararlanılabilir ve bu istismarın bazı önemli sitelerde gerçekleştiğini not etmek çok zahmetlidir.Tüm bilgisayar korsanları, bu kodu içeren web sitesinin Yorumlar bölümünde yorum yapmak için bunu yapmak zorundadır.Böylece, Webmaster bunu bilmeden bile, kod siteye girer.

 


3. Browser Hijacker.


Web sayfanızın ana sayfasının otomatik olarak belirli bir siteye yönlendirildiği bir problemle karşılaştınız mı?Eh, bu ransomware tarayıcınızı kaçırma en yaygın yoludur.


Görsel etkileri tehdidi özümseyebilirken, bu hava korsanı, web reklamlarından elde edilen geliri artırmak için bir taktikten başka bir şey değildir.Bununla birlikte, bilgisayarınızı hala bu virüsten temizlemek istiyorsanız,Soft2Secure'ıbirdeneyin.

 


4. Resident Virus.

Sisteminizin belleğine kendini yönlendirerek ekledikten sonra, bu virüs bir dizi işlem yapma yeteneğine sahiptir.En sıkıntılı özelliklerinden biri, kaçma yeteneğidir.Asıl virüs bulaşmış olan dosyanın arkasında kalan bu virüs kendi başına çalışabiliyor.

 


5.Direct Action Virus.

1998'de bilgisayarları şok eden Viyana virüsüne benzer olarak, bu virüs siz dosyayı yürüttükten sonra devreye girer.Yük bilgisayarınıza iletilir ve virüs aktif hale gelir.


Bununla birlikte, bu virüsün bir sınırı vardır.Virüs bulaşan dosya tekrar uygulanmazsa işlem yapılmaz.

 


6.Polymorphic Virus.


Bu virüsün yararlılığını özetleyen faktörlerden biri, kaçabilmesidir.Bilgisayarlarımızda etkinleştirilen Antivirüs programları, kodlarını tespit ederek virüs varlığını tespit eder.


Polimorfik virüs, bu sınırlamayı, virüslü dosya her çalıştırıldığında kodunu değiştirdiği için güzelce kullandı.Böylece, sıradan bir virüsten koruma yazılımının izini sürmesi neredeyse imkansız hale gelir.


7.File Infector Virus.


Adında "dosya" sözcüğü başka türlü önerebilir, ancak bu virüs her zaman dosyaların yardımını almaz.Aslında, dosya yalnızca başlangıç ​​dosyasıdır, dosya infector'ü dosyayı yeniden yazdıktan sonra ilk dosyayı cüceler.


8.Multipartite Virus.


Yukarıda belirtilen virüsleri dikkatlice okuduysanız, bulaşmaları için iki yöntem kullandıklarını fark etmiş olabilirsiniz.Ya bir yöntem kullanıyorlar ya da tek bir yük oluşturuyor.


Ancak, bu virüs her ikisini de talep etmek istiyor.Bilgisayarınızın işletim sistemine veya bilgisayarınızda bulunan dosyalara bağlı olarak, yaymak için iki yöntemden birini kullanabilir.


9.Macro Virus.

Kullanıcıyı pornografik web sitelerine bağlayan bir sözcük belgesi biçiminde görünen Melissa, en bilinen Mikro Virüslerden biridir.Bir adım daha ileri giderek, bu virüs yalnızca virüslü kullanıcı dokümanın kopyalarını irtibat listesine göndererek yalnızca kullanıcıyı değil arkadaşlarını da kullanır.

 


 

Yazıcınız Yetkisiz İstenmeyenSayfalarımı Yazdırdı mı?


Türkiye ve nerdeyse bütün dünyada, evlerde ve işyerlerinde yazıcılarınız, çöp metinlerle dolu, istenmeyen sayfalar için baskı yapıyor. Yazıcınız bunu yapıyorsa, bu hata neredeyse kesinlikle yazıcı veya PC donanımıyla değil, insanların büyük amaçlarını rahatsız etmeleri için büyük baskı işlerini tetikleyen kötü amaçlı yazılımın yol açtığı virusün sonucudur.


Burada neler olduğunu açıklamak için, bazı genel bilgisayar güvenlik koşullarını netleştirmemiz gerekecek.


·Kötü Amaçlı Yazılım - Kötü Amaçlı Yazılım, zararlı bir amacı olan ve bilgisayarınızın çalışmasını engelleyen, özel bilgiler toplayan veya bilgisayarınızın bir botnet'in parçası olmasına neden olabilecek bir yazılımdır. Virüsler, truva atları, casus yazılımlar ve rootkitler tüm kötü amaçlı yazılımlara örnektir.


·Adware - Adware, öncelikle bilgisayar kullanıcılarına reklam sunmak için var olan bir yazılımdır.Adware'in zararlı olmasına gerek yoktur, ancak genellikle can sıkıcıdır ve bazen bileşen olarak kötü amaçlı yazılımlara sahiptir.


·Truva Atı (AKA Trojan) - Truva atları, kendilerini zararsız bir şey veya işletim sistemi bileşenlerinin bir parçası olarak gizlemeye çalışan kötü amaçlı yazılımlardır.


Son zamanlarda Symantec tarafından yayınlananbirraporagöre,son zamanlarda yanlıs baskı yapan yazıcılarının, özellikle de Trojan.Milicenso'nun patlak vermesinden sorumlu olan bir trojan.Bu truva atı zararlı türler tarafından çeşitli amaçlar için kullanılır, ancak asıl işi daha fazla kötü amaçlı yazılım için kapıları açmaktır.

 

Ana işlevinin bir yan etkisi olan Trojan.Milicenso, rasgele bir isimle çalıştırılabilir bir dosyayı, yazdırma işlerinin tutulduğu Windows Yazıcı Biriktirme Dizinine bırakır.Bu dosya, Adware.Eorezo'nun bir kopyasıdır ve Windows yazdırmaya çalıştığında çöp sonuçları ortaya çıkar.mudahele edemediğiniz yazıların sürekllı olarak yazıcınızdan cıktı almasına yol acar.yenı aldıgınız muadil toneriniz bir bakmıssınız sabah bitmiş. Tekrar toner değiştirmek zorunda kalırsınız.


Trojan.Milicenso, kötü amaçlı bir web sitesinin kullanıcıyı veya tarayıcıyı indirmesi için sahte bir ses veya video codec'i ile kullanıcının indirdiği bir hileye sokması gibi, indirilenler de dahil olmak üzere çeşitli kanallardan bir bilgisayara bulaşabilir başka bir programın parçası olarak.Truva atlarının sistemlere girmesinin ana yollarından biri, kullanıcılar e-postalardaki virüslü web sitelerine linkleri tıklamaktır.Enfekte olma olasılığını en aza indirmek için izlenecek bazı basit güvenlik kuralları vardır.


Yazıcınızı ve bilgisayarınız korumak için ne yapmalısınız ?


·İnternetin daha az sıkıntılı alanlarından uzak durun ve kesinlikle oradan hiçbir şey indirmeyin.

·Spam e-postalardaki veya anlık iletilerdeki bağlantıları tıklamayın.

·Kaynağın güvenilir olduğundan kesinlikle emin değilseniz hiçbir yazılımı yüklemeyin.

·Anti-virüs yazılımınızı güncel tutun.


Bilgisayarınıza Trojan.Milicenso bulaşmış olduğunu düşünüyorsanız, virüsten koruma yazılımınızı güncelleyin ve sisteminizi kapsamlı şekilde tarayın.Dosyaları Biriktirme Dizininizden kaldırmanız sorunu çözmez, çünkü truva atı hala sistemde kalır ve yeniden oluşturulabilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.