Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Toner kartuşunu değiştirirken

Toner kartuşunu değiştirirken
 
Bir yazıcıya sahip olan herkes, toner kartuşlarını uygun aralıklarla değiştirmesi çok önemlidir. Toner tükenmeye başladıktan sonra bir toner kartuşun baskı kalitesi ilk takıldığı zaman ki gibi koyu ve net olmaya bilir. ve kartuş bittiğinde, yazıcınızın tonerin bittiğini size uyarı göndererek değiştirmesini hatırlatır bu uyarıyı gördüğünüzde artık yazıcınızdan baskı alamazsınız. 


Toneriniz bittiği zaman analiz edilmesi gereken ilk şey, üreticinin kartuşlarının ne kadar süreceğini iddia etmesidir. Örneğin HP LaserJet Pro M102a tonerinin sayfa verimliliği 1.600'sf dır. Bu,% 5 kapsama alanı varsayıyor, HP CF217A (17A) tonerini kullanan bu yazıcı modelinin  orjinal kullanıldığında çhip seviyesi bitene kadar hata vermeden kullanılabiliyor. Hata verdikten sonra genellikle soluk baskı vermeye başlar ve daha sonra sağdan ve soldan silik baskılar vermeye başlar bu tonerin içerisinde tozun tek tarafta hiç kalmadığı anlamını içerir. bazı kullanıcılar toneri sağa sola sallayarak birkaç çıktı daha alabiliyor fakat değişim kaçınılmaz olduğu için fazla çıktı alamıyor.

 
Yeni model olan bu yazıcı hp nin bilindik eski toner drum bir arada dediğimiz unite tonerlerden değildir. Toner haznesi ve drum unitesi dediğimiz kit ayrı ayrı sarf malzeme olarak değiştirilmektedir toneriniz bittiği zaman toneri değiştirmeniz gerektiği gibi drum ünitesinin ömrü biterse onunda değişmesi gerekir HP CF219A (19A) Drum Ünitesi olan bu model çhipli bir ünitedir ve 12.000 baskı kapasitesinden sonra değişmesi gerekir.


Ekstra bir kartuş bulundurmak, sizleri yarı yolda bırakmamak için önerimizdir. Toner kartuşlarının doğru koşullarda depolanması durumunda raf ömrü 2 yıldır. Toner kartuşunu nasıl saklayacağınızı bilmiyorsanız bilgilendirici olan blog yazımızı okuyun.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.