Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Termal Etiket

03-01-2019 20:56
Termal Etiket

 

Termal Etiket Nedir ? Bilmeniz Gerekenler. 


Etiket Uzmanları sizin için mükemmel çözümü seçmeden önce, sizi sıcak Termal Etiket ile alakalı tüm detayları vermeleri  gerekiyor. Bizi ilk aradığınızda, seçtiğimiz çözümün isteklerinize / ihtiyaçlarınıza uygun olmasını sağlamak için size sorular sorarak biraz zaman harcayacağız. Sormamızı bekleyebileceğiniz ilk sorulardan biri, doğrudan termal veya termal transfer baskılı etiketler isteyip istemediğiniz dir.

Doğrudan termal (DT) ve termal transfer (TT), boş bir etikete iki farklı baskı yöntemidir. Her baskı türü kendisini farklı uygulama türlerine borçludur.

Doğrudan termal baskı ( termal baskı olarak da bilinir), bir yazıcı kafası termal olarak uyumlu bir etiket malzemesini ısıttığın da ortaya çıkar, bu da üzerinde belirlenmiş alanların siyaha dönmesine neden olur (baskı almaya neden olur). Bu yöntemin yararlarından biri, şerit gerektirmemesidir. Geleneksel olarak, DT basılı etiketler, dayanıklılık eksiklikleri nedeniyle kısa süreli uygulamalar için kullanılır. DT üzerine sadece kağıt veya plastik malzemeler basılabilir, böylece polyester malzemeler bir seçenek değildir. Ayrıca, DT basılı etiketler uzun süreli UV ışığına maruz kalma ve 200 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda kaybolur. Bu etiketler en iyi şekilde kısa süreli bir etiketleme çözümü olarak kullanılır, örneğin: nakliye etiketleri, makbuzlar ve diğer geçici uygulamalar.



Termal transfer baskı farklı bir işlem gerektirir. Yazıcının baskı kafası eşlik eden bir şeridi ısıtır (malzemenin kendisinden ziyade) ve ardından etiketlerinize bir baskı aktarır. Şerit, hem materyal hem de yazıcıyla doğru şekilde eşleştirilmelidir. Kağıt, plastik ve polyester malzemelerin tümü TT kullanımı üzerine basılarak size geniş bir malzeme ve dayanıklılık seçeneği sunar. TT baskılı etiketler tipik olarak uzun vadeli bir etiketleme çözümü olarak ve / veya etiketlerin kimyasal maruziyet, aşırı sıcaklıklar veya sert bir ortama dayanması gerektiğinde kullanılır. Uygulama örnekleri şunları içerir: varlıklar, dış mekan mobilyaları ve depo zeminleri.

Hangi tür dijital baskının sizin için uygun olduğundan hala emin değil misiniz? yardım etmek için buradayız

 

Kullandığınız  Etiketin, Kuşe mi Termal mi olduğunu nasıl anlarız. 

  • Barkod yazıcınız ( Termal ) etiketin üzerine baskı alma işlemini ısıtarak direk kağıt üzerine mi basıyor.  ( Termal Etiket kullanıyorsunuz demektir.)
  • Yoksa ( Kuşe ) Etikete Baskı işlemini Termal transfer Ribbon dediğimiz karbon şerit ile mi basıyor. ( Kuşe etiket kullanıyorsunuz demektir.)
  • Etiketimizin termal etiket olup olmadığını Bozuk para yöntemi ile anlaya biliriz madeni parayı etiketinizin üzerine bastırıp çektiğiniz zaman, eğer kararma yapıyor ise, termal etiket kullanıyorsunuz demektir. ( Ribbon İhtiyacınız yoktur.)
 

Termal Etiketin Ve Kuşe Etiketin Farkı Nedir?

  • Termal Etiket Nemli ortamlarda alkole, ışık ve ısıya karşı duyarlı olduğu için kararma özelliğine sahiptir. Maksimum 6 ay raf ömrü olan ürünlerde kullanılan etiket çeşididir. terazi etiketi, kasap etiketi, market etiketi, manav etiketi ve şarküteri etiketi, raf etiketleri gb. Amaçlar da çok tercih edilir.

  • Kuşe Etiket Raf ömrü uzun olan etiket türü dür. Isı ve ışığa dayanıklı kağıt çeşididir. Bu etiket türünde baskı sırasında ribon kullanılır  Ürün Bilgi Etiketi, Tekstil, Gıda Sektörü, Otomotiv, Yedek Parça, Dosyalama, Bilişim Sektörü  dergi, kitap ve broşür baskılarında kullanılan bir kağıt çeşididir. 
Doğrudan Termal Etiketler
Doğrudan termal yazıcılar, termal transfer şeridine ihtiyaç duymadan, ısıyla aktifleşen termal kağıtların ve filmlerin kullanılmasını gerektirir. Baskı, termal transfer baskıda olduğu gibi yüksek kalitede değildir ve doğrudan termal baskı yöntemiyle yazdırılan zaman içindeki etiketler, özellikle yüzey çizildiğinde veya ısı ve UV ışığına maruz kaldığında kararır. Doğrudan termal baskı, çoğunlukla, çoğu öğenin UV ışınlarından ve ısıdan uzak tutulduğu gıda endüstrisinde kullanılır. Buna ek olarak, etiketin kullanım ömrü genellikle 1 yıldan azdır, basit ve ucuz bir işlem iken, gıda endüstrisi gibi hızlı hareket eden bir endüstri için mükemmeldir.

Firmamız Tüm Barkod yazıcılarına uyumlu
Termal Transfer Ribbon Üretimi Ve Etiket Üretimi yapmaktadır.
Lütfen Bilgilerimizi bir kenara not alınız.
 
 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.