Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Doğru yazıcının seçilmesi

Doğru yazıcının seçilmesi


Kullanımınız için doğru yazıcı nasıl seçilir?

 

 

Doğru yazıcının seçilmesi, ihtiyaçlarınıza yönelik bir anlayışı gerektirir. Kendinize şu soruları sorun:

   


  • Ne kadar hızlı bir yazıcıya ihtiyacım var?

 

  • Renkli olarak baskı almam gerekiyor mu?

 

  • Birkaç işlevi yerine getirmek (fax,fotokopi,vs) için buna ihtiyacım var mı?

 

 

 İhtiyaçlarınızın büyüyüp büyümeyeceğini veya değişip değişmeyeceğini belirleyin ve ihtiyaçlarınızı şimdi ve yakın gelecekte karşılayacak bir yazıcı arayın. Yapmanız gereken ilk bu kararı vermek bir mürekkep püskürtmeli yazıcıya mı yoksa lazerli bir toner yazıcısına mı ihtiyacınız var . Her ikisinin de ayrı avantajları vardır.

 


Mürekkep püskürtmeli yazıcı


 Mürekkep püskürtmeli yazıcı, ev bilgisayarları için çok popüler bir tercihtir. ev kullanıcıları tarafından okullarda verilen ödevlerin çıktılarını almak için çok işe yarar genellikle bunun için tercih edilir ve kaliteli renkli fotoğraflar basabilir. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar düşünüldüğünde, basılı materyalin kalitesini çözünürlüğü veya DPI (inç başına nokta sayısı) ile belirlediğini bilmelisiniz. Kağıt yoluna bağlı olarak, bu yazıcılar ayrıca çıkartmalar, saydamlar, tişört transferleri ve yüksek kaliteli kişiselleştirilmiş tebrik kartları basmaktadır. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, çeşitli kağıt türleri ve boyutları kabul etmektedir. Renkli fotoğraflar için bir yazıcı satın alırken, profesyonelce zenginleştirilmiş bir örneği değil, gerçek bir basılı sayfayı incelediğiniz den emin olun. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, kartuşlarla bir miktar masrafa neden olabilirken, en uygun maliyetli ve çok yönlü baskı teknolojisi şekli olarak rapor edilmiştir.

 


Lazer yazıcı Lazer yazıcı


 Lazer yazıcılar, öncelikli olarak metin yazdırıyor sanız  ihtiyaçlarınızı karşılar. Bu yazıcılar geçmişte genellikle  ofislerde kullanılmaktaydı ancak son günlerde sarf malzemesinin ve yazıcının fiyatları ucuzlamasından dolayı ev bilgisayarları için de uygun bir seçim haline geldi. Lazer yazıcılar yüksek kalitede yüksek çözünürlük lü kopyalar verir. Görüntü oluşturmak için bir lazer ışını kullanıyorlar; bu sonuçlar, mürekkep püskürtmeli yazıcılardan daha keskin, hızlı ve daha hafif bir sonuç oluşturuyor. Renkli lazer yazıcılar, mevcuttur, ancak genellikle sarf malzemesi ve yazıcının kendisi siyah beyaz baskı alan mono lazerjet yazıcıya göre daha pahalıdır. öncelerden Renkli baskı gereksinimleriniz için mürekkep püskürtmeli yazıcıların kullanılması önerilir di. fakat günümüzde Renkli lazer yazıcı teknolojisi çok gelişmesinden ve sarf malzeme maliyetlerini düşürülebilmesini sağlayan muadil tonerlerin  kullanımının artmasından dolayı çok tercih edilir hale geldi. Bir lazer yazıcının ana avantajı, baskı hızı ve sayfa başına maliyettir. Çok miktarda metin bastırıyor sanız, bir lazer yazıcı avantajlı olacaktır.

 


Bir mürekkep püskürtmeli yazıcı veya bir lazer yazıcı üzerine karar verdikten sonra, çok işlevli bir yazıcı seçeneğini düşünebilirsiniz.

 


Çok işlevli yazıcı


 Çok işlevli bir yazıcı, tek bir makineden yazdırma, kopyalama, tarama ve faks göndermenizi sağlayan hepsi bir arada teknolojidir. Açık bir avantaj, tüm hizmetleri tek bir cihazda bulundurarak kaydedilen alan size masa üzerinizde çok yer kaplamadan tüm ihtiyaçlarınızı tek bir yazıcı ile giderebilir.



 

Mürekkep ve lazer arasında seçim konusunda daha fazla yardım için şu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.