Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Sağlık Sektörü Tıbbi Etiketler

11-04-2023 17:51
Sağlık Sektörü Tıbbi Etiketler

 Sağlık Sektörü Tıbbi Etiketler


Pandemi bize bir şey öğrettiyse, o da sağlığımızdan daha değerli hiçbir şeyin olmadığıdır. Bu nedenle tıbbi bakım sağlamak için kullanılan ürünler özel bir ilgiyi hak ediyor. Ürün üzerindeki etikete kadar her bileşenin en yüksek düzeyde güvenlik ve performans sağlaması gerekir.


Birçok ürün ekibi için sağlık etiketleri en önemli endişe kaynağı değildir; ancak tıbbi ürünle ilgili önemli (ve bazen hayat kurtaran) bilgileri iletmek için doğru şekilde tasarlanması, yazdırılması ve uygulanması gereken kritik bir özelliktir.

 

 


Sağlık Hizmeti Etiketlerinin Zorlukları


Sağlık etiketleri, bir tür dayanıklı etikettir, yani belirli bir amaca hizmet ederler ve geleneksel baskılı etiketlerden daha dayanıklı olmaları gerekir. Bir sağlık etiketinin temel amacı, talimatların, uyarıların ve diğer ürün detaylarının uzun süreli okunabilirliğini sağlamaktır.

Sağlık etiketleri, şişeler, çantalar, küçük şişeler, cihazlar ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli tıbbi ürünlerde kullanılabilir. Etiketler, bu uygulamalar için malzeme seçimini çok önemli kılan benzersiz taleplere ve incelemeye tabi tutulur. Örneğin sağlık hizmetleri etiketleri, taşıma, depolama, aşınma, kimyasallar ve sterilizasyon (otoklavlama gibi) dahil olmak üzere çok çeşitli sert faktörlere dayanmalıdır.

Bir sağlık etiketinin yapıştırıcısı, altta yatan malzemeye (cam, HDPE plastik ve kuşe kağıt gibi) ve ankrajı engelleyebilecek herhangi bir çevresel faktöre göre seçilmelidir. Çoğu durumda, sağlık hizmetleri etiketleri, işaretlemeden veya kaldırmadan küçük kaplara veya esnek yüzeylere de uymalıdır.

 

 


Sağlık Etiketleri İçin Başvurular


Sağlık etiketleri, talimatlar, uyarılar, barkodlar ve derecelendirmeler ve değişken bilgi yazdırma (VIP) gibi önemli bilgileri iletmek için kullanılır. Birkaç yaygın uygulama şunları içerir:


  • Şişeler, şırıngalar, ampuller için küçük çaplı etiketleme
  • OTC ilaçları ve hapları için geniş çaplı etiketleme şunları içerir:
  • Farmasötik etiketleme ve paketleme
  • Klinik denemeler veya üst etiketleme için etiketleri gizleme
  • Kriyojenikler ve soğuk zincir ürünleri
  • Tüketici güvenliği ve sahteciliğe karşı koruma için kurcalanmaya açık etiketler
  • Güvenlik ve kurcalanmaya karşı korumalı kaplar ve kutular
  • Kan ve plazma etiketleri
 
 

 
 Bir Sağlık Hizmeti Etiketinin Dört Katmanı

Her uygulama benzersiz olsa da bir sağlık etiketi genellikle dört katmandan oluşur:


  • Son kat – Etiketin basılı bilgilerini koruyan bir kaplama veya laminat
  • Facestock – Sağlık uygulamaları için etiketin ana malzemesi, tipik olarak poliolefin, polipropilen veya kuşe kağıt
  • Yapıştırıcı – Yüzey stoğuna uygulanan ve hızlı, basit uygulamaya hazır, basınca duyarlı yapışkan, tipik olarak akrilik
  • Astar – Etiket uygulanmaya hazır olana kadar yapışkan tarafı destekleyen film; sağlık hizmetleri etiketleri için tipik olarak polyester film, lamine polipropilen, kraft kağıt, süper perdahlanmış kraft veya cam
 

Bir sağlık etiketi için malzeme satın alıyorsanız ancak nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, burada dikkate alınması gereken birkaç alan ve soru bulunmaktadır

 
 

 
Sağlık Hizmetleri Etiketi Malzemelerinde Nelere Dikkat Edilmeli ?

 
Olağanüstü basılabilirlik – Son kat, baskı yönteminizle uyumlu mu? Uygulama ortamında uzun süreli okunabilirlik için yeterli aşınma ve kimyasal direnç sağlıyor mu?

Uyumlu yüz stoğu – Film, ürününüzün veya kabınızın boyutuna, çapına veya dış hatlarına uyacak kadar esnek ve sağlam mı?

Optimum yapıştırıcı – Yapıştırıcı, yüzey malzemesi ve çevresel faktörlere bağlı olarak güvenilir bir bağ sağlayacak mı? Etiketin kolayca çıkarılması gibi herhangi bir kullanım hususu var mı?

Üretken astar – Astar, kalıp kesme gibi üretim süreçlerinize uygun mu? Çekme mukavemeti yüksek hızlı işlemeye izin veriyor mu?

Saklamaya hazır olma – Etiketin malzemeleri, özellikle zorlu koşullar bekleniyorsa, hizmet koşulları için test edildi mi?

Kalite güvencesi – Malzemelerin tedarikçisi bir Uygunluk Sertifikası (CoC) veya kalite ve performans kriterlerini gösteren başka bir araç sunuyor mu? Tüm malzemeler uyumluluk ve endüstri gereksinimlerine uygun mu?
 
 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.