Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Plastik Kimlik kartı Yazıcı Kullanımı

05-05-2023 14:35
Plastik Kimlik kartı Yazıcı Kullanımı

Kimlik kartı Yazıcınızı nasıl kullanacaksınız?


Tebrikler, bir kimlik kartı yazıcısı satın aldınız. Kutusundan çıkarın, masanızın üzerine koyun ve güç kaynağını ve yazıcıdan gelen USB kablosunu bilgisayarınıza takın. Daha ileri düzeydeki bazı kullanıcılar, varsa yazıcıdaki Ethernet bağlantı noktasını veya Wi-Fi'yi kullanmış olabilir. Ama şimdi ne olacak? İşte yaklaşık yirmi yıldır müşterilerimize açıkladığım şey. Bunlar, yazıcınızı doğru kullandığınızdan ve yıllarca çalışır durumda tutacağınızdan emin olmak için iyi başlangıç ​​noktalarıdır.

 

Artık yazıcınız bilgisayarınıza bağlı olduğuna göre, bilgisayarınızın onu tanıması ve yazdırmanıza izin vermesi için Sürücüyü yüklemeniz gerekir. Kutudan çıkan CD-ROM'u kullanabilirsiniz, ancak en iyisi yazıcınızın üreticisinin web sitesini ziyaret etmek ve sürücünün en son sürümünü indirmektir. Bu şekilde, mevcut tüm yeni özellikler ve güvenlik yamaları ile UpTo Date olacaksınız.



Kimlik kartı yazıcıları normal yazıcılar gibidir


Anlamanız gereken ilk şey, bilgisayarınız söz konusu olduğunda, bir kimlik kartı yazıcısının herhangi bir mürekkep püskürtmeli veya lazer püskürtmeli yazıcı gibi sıradan bir yazıcı olduğudur. Bilgisayarınız aralarındaki farkı anlayamaz. Bilgisayarınızdaki herhangi bir yazılımı açıp kimlik kartı yazıcınıza yazdırabilirsiniz.

 

Bilgisayarınız için tek fark çıktı boyutlarıdır. Plastik kimlik kartı (veya CR80 biçimi) boyutları 3,375" x 2,125" (85,6 mm x 54 mm)'dir ve bilgisayarınız çıktıyı bu şekilde görür. Yazıcıya gönderdiğiniz her şeyi bu biçimde yazdıracaktır. Yazıcınızın tüm özelliklerini kullanmak istiyorsanız, özel kimlik kartı yazılımı kullanmanın neden daha iyi olduğunu açıklayan başka bir Gönderi koyduk, bu nedenle burada yazılımdan bahsetmeyeceğiz.



Yazıcı Kafanıza iyi bakın


Yazdırma kafasını değiştirmek kolaydır, ancak en pahalı parçadır, bu yüzden dikkatli olun. Yıllar geçtikçe, insanların genellikle yazıcı kafasına zarar vermesinin iki yolu vardır.


  • İlki, önceden delinmiş bir kart kullanmaktır. Bu pek iyi bir fikir değil; zamandan tasarruf etmeyi düşünürsünüz ama aslında yazıcı kafasına zarar verme riskiniz vardır. Kimlik kartı yazıcıları termal yazıcılardır, yani plastik kimlik kartı yazıcı kafasının altında hareket ettiğinde ısı, rengi plastiğe yakar. Yazdırma kafası, bir karttaki zımba deliğinden geçtiğinde çizilebilir ve hasar görür. Parmağınızı zımba deliğinin üzerinden geçirirseniz, tümseği plastiğin içine düşürebilirsiniz, yani bu tümsekler yazıcı kafasına çarpmaya başladığında ne olacağını hayal edin. Kartınızı yazdırdıktan sonra delin. Paradan tasarruf edeceksiniz.

  • İkincisi, kapağın açılmasıyla ilgilidir: herhangi bir nedenle yazıcının kapağı içeriye erişmek için açıldığında, yazıcı kafası açığa çıkar. Yazıcı şeridini değiştirirken çok dikkatli olun, kafanıza plastik parçalar, takılarınız, yüzükleriniz, saatleriniz vb.
 

Kimlik kartlarını yazdırırken, tasarım boyunca uzanan uzun beyaz bir çizgi fark ederseniz, bu, yazıcı kafanızın ya zarar görmüş ya da çok kirli olduğu anlamına gelir. Önce, yazıcıyı/yazıcı kafasını düzgün bir şekilde temizleyin ve tekrar deneyin.Hala beyaz çizgiler görüyorsanız, daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçmeniz gerekir.

 


Kimlik kartı şeritlerini anlama


Kimlik kartı şeridiniz, yazıcınız için mürekkebi sağlar, ancak mürekkep püskürtmeli veya lazer püskürtmeli kartuş gibi çalışmaz. Şeritler, bir dağıtıcı (ruloları tutan) veya yalnızca rulolarla birlikte gelir. Ruloların çevresinde, renkli paneller içeren bir şeridiniz var.

 

Şeritler, rulodaki panellerin türüne bağlı olarak hızlı bir şekilde tanımlanabilir. Örnek: YMCKO (Sarı, Macenta, Cyan, Siyah ve Kaplama) şeridi. Kaplama, kartın tamamını kaplayan ve renkleri koruyan şeffaf paneldir. Bazı şeritlerde Yer Paylaşımı yoktur, bu da renklerin oldukça hızlı bir şekilde kaybolacağı anlamına gelir.

 

İkinci tarafında Siyah olan çift taraflı yazıcılar için KO (Siyah ve Kaplama) veya YMCKOK (Sarı, Macenta, Cyan, Siyah, Kaplama ve Siyah) gibi birçok farklı şerit vardır. Siyah veya Kırmızı gibi tek renkli şeritler için, aynı renkteki sürekli bir şerittir.

 

Mürekkepten tasarruf edemezsiniz çünkü şeridinizde kesin sayıda baskı vardır. Örneğin, 250 baskıya sahip YMCKO, 1250 paneli olduğu anlamına gelir (Sarı, Macenta, Cyan, Siyah ve Kaplama – 5 x 250).Yani, kartlarınıza sadece küçük bir logo yazdırsanız bile, yazıcınız bu ribbon ile 250'den fazla kart basmayacaktır. Paneller ikinci rulonun etrafında dolanır ve ilk rulo boşaldığında şeridi değiştirmeniz gerekir. Yazıcınız uçtan uca baskı yaptığından, yazıcının avantajlarından yararlanın ve mümkün olduğunca çok yazdırın. Her karta daha az baskı yaparak mürekkep tasarrufu yapmayacaksınız! Böyle çalışmıyor!

 

İpuçları: Şeridi değiştirdikten sonra gereksiz yere kapağı yeniden açmayın. Kapağı her açıp kapattığınızda, yazıcı şeridi senkronize eder ve birçok paneli kaybedersiniz. Kapağı yalnızca şerit boşaldığında bir kart sıkışması olduğunda açın. Bu paradan tasarruf edecek!

 

Termal yazıcı olduğu için yazıcıda zaman zaman ribonlar kırılıyor. Bu normal. Bu olduğunda şeridi çöpe atmayın, şeridin ucunu ikinci ruloya bantlamak için sadece bant kullanın (doğru tarafa bantlayın), ruloyu birkaç kez çevirin, böylece görmezsiniz. bantlayın ve kapağı kapatın. Yazıcı şeridi senkronize edecek ve kimlik kartlarınızı yazdırmaya devam edebilirsiniz.

 

Şeridiniz çok sık kırılıyorsa, bilgisayar/yazıcı özelliklerinizde yazıcı kafanızın sıcaklığını kontrol edin. Belki çok yükseğe ayarlanmıştır ve baskı kafasının ısısıyla şeridi kesmektedir.

 


Yazıcınızı düzenli olarak temizleyin


Bu, her 500 karttan sonra veya iki şerit değiştirdikten sonra yapılması gereken çok önemli bir adımdır. Bir yazıcı temizliği yaparak, yazıcınızın garantisini, eşit bir kimlik kartı baskı kalitesini korumaya yardımcı olur ve baskı kafanızın ömrünü uzatırsınız.

 

Termal yazıcılar, şeritten yazdırma kafasına yapışan kalıntı oluşturur ve kartlarınızın baskı kalitesini önemli ölçüde düşürebilir. Bu artık, kartı yazıcının içinde hareket ettiren silindirlere de gider.Yazıcıyı düzgün bir şekilde temizlemek tüm bu parçaları temizleyecektir.

 

Bir yazıcı temizliği genellikle üç adımdan oluşur. Temizliğe başlamadan önce, besleyicideki tüm kartları çıkarmanız ve şeritleri çıkarmanız gerekir.

 

  • Temizleme kartını kullanın;CR80 kartına benziyor ama plastik yerine kartondan yapılmış ve alkolle nemlendirilmiş.

 

  • Yazıcı kafasını nazikçe temizlemek için kalem veya pamuklu çubuk kullanın.

 

  • Yazıcınıza bağlı olarak, Temizleme Silindirini değiştirmeniz veya bezle temizlemeniz gerekir.

 

Bu yazıda yazıcınızı tam olarak nasıl temizleyeceğinizi açıklayamayız çünkü her yazıcı farklıdır. Nasıl devam edeceğiniz konusunda kullanıcı kılavuzunuza bakın.Ancak bunun nasıl yapılacağını anlamak önemlidir!

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.