Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Muadil Toner Nedir

12-02-2019 19:05
Muadil Toner Nedir

Toner nedir?


Toner, lazer baskı için kullanılan kromoforik bir ajandır. Bu sarf malzeme, çoğunlukla yazıcılara, fotokopi makinelerine ve çok işlevli lazerjet aygıtlara yerleştirilen kartuşlara denir.


İçindekiler


· Toner ile ne yapılır?


· Toner tozu hangi özelliklere sahip olmalıdır?


· Tonerin hangi renkleri var? CMYK ne anlama geliyor?


· Yazıcım için uygun toneri nasıl bulabilirim?


· Hangi tonerler en iyisidir?


· Hangi tonerler en ekonomiktir?


· Muadil tonerleri ne kadar iyi?


· Bir toner kartuşu kaç sayfa için dayanıyor?


· Tonerin ne sıklıkla değiştirilmesi gerekiyor?


· Yazıcıdaki toner nerede?


· Bir toner kartuşunu nasıl değiştirirsiniz?


· Toner kartuşlarını kendiniz de doldurabilir misiniz?


· Toner çizgili yazdırıyor.Sebep nedir?


· Yazdırırken lekeler bırakıyor- Bu neden?


· Yerel olarak veya çevrimiçi olarak toner satın almak daha mı iyidir?


· Toner ne kadar süre saklanabilir?


· Toner ellerden, deriden ve tekstilden nasıl çıkarılır?


· Toner sağlığa zararlı mıdır?


· Toner nasıl doğru şekilde atılır?

 


Toner ile ne yapılır?


Toner tozu temel olarak aşağıdaki bileşenlerden oluşur:


· Sentetik reçine


· Renk pigmentleri


· Mıknatıslanabilir metal oksitler


· Mum ve silikon gibi küçük miktarlarda salıcı maddeler.

toner tozu
 

Tam karışım oranı üreticiden üreticiye değişir.Kompozisyon, farklı baskı silindirlerinden ve sabitleme ünitesinden vb. oluşancihazın baskı üniteleri ile senkronize edilir. Toner tozunun partikül boyutu 5 ila 30 mikrometre arasındadır.Bu şekilde, toner sıvı gibi görünür.Bu özellik, tonerin akması ve kartuşun sallanmasına gerek kalmaması için kesinlikle gereklidir.Sonuç olarak, toner sıvı bir malzeme değildir.



Toner tozu hangi özelliklere sahip olmalıdır?


Lazer yazıcıylamükemmel çıktılar elde etmek için, toner özel özellikler göstermelidir. Küçük bir partikül boyutu, iyi mürekkep kapsamı ve renk karışımı, ince uygulama, hassas renk gradyanlarının yanı sıra tam ve çizgisiz kaplama sağlar. Aynı şekilde kağıda optimal bir yapışma önemlidir.


toner nedir

 


Tonerin hangi renkleri var? CMYK ne anlama geliyor?


Renkli lazer yazıcıdört renkli baskı sistemiyle (CMYK) çalışırve her baskı rengi için bir toner gerekir.


K = Siyah (Black)


C = Mavi (Cyan)


M = Macenta (Magenta)


Y = Sarı ( Yellow)

 


Yazıcım için uygun toneri nasıl bulabilirim?


Binlerce farklı toner kartuşu var. Hangi tonerin cihazınıza uygun olduğunu bilmek istiyorsanız, web sitemizin en üstündeki modelinizi seçmeniz yeterlidir. Daha sonra uygun aksesuar size gösterilecektir.

 


Hangi toner en iyisidir?


Bize göre, cihaz üreticilerinin orijinal tonerleri en iyisidir. Bu, en iyi renk karışımına ve baskı ortamına güvenilir yapışmaya yansıyan işleme ve çok iyi baskı özelliklerini ifade eder.

 


Hangi tonerler en ekonomiktir?


En ekonomik tonerler Muadil Toner veya yenilenmiş Tonerler dir.


· Dolum tonerleri


· Yenileme tonerler. ( Boş tonerleri revizyon yaparak hazırlanır)


· Muadil Tonerler, muadil üreticiler tarafından üretilen tonerlerdir.


Üreticiye bağlı olarak, bu kartuşlar farklı özelliklere sahiptir. Bu alternatiflerin kalitesi, bize göre, orijinal kartuşların kalitesinden Hiçbir farkı yoktur.



Muadil üreticilerin tonerleri ne kadar iyi?


Sözde muadil toner kartuşları arasında geniş bir kalite yelpazesi var.


Çok ucuz, yeniden doldurulmuş toner kartuşlarıyla yapılan çıktılara baktığınızda, grafiklerdeki gri tonlamanın daha az homojen renk sahip olduğunu ve koyu alanların eşit derecede derin ve kesin renk kaplaması göstermediğini fark edeceksiniz. Bu aksine, maalesef olumlu anlamda değil. Grafikler, orta tonları eksik olan bir HDR görüntüsüne benziyor. Orijinal kartuşların daha koyu siyah tonlar verdiğini de gözlemledik, bu muhtemelenorijinal tonerin parçacıklarının daha ince olması nedeniyledir.


Prensip olarak,üçüncü parti üreticilerin muadil toner kullanımına karşı söylenecek hiçbir şey yoktur, çünkü aslında her üretici ürünlerini sürekli olarak optimize etmeye çalışmaktadır. Muadil tonerler ("Uyumluluklar")o kadar uygun fiyatlıdır ki, özellikle şirket içi belgeler için idealdir. 


 

Bir toner kartuşu kaç sayfa baskı alabiliyor?


Toner neden bu kadar çabuk bitiyor? Üreticiye ve kartuş tipine bağlı olarak (normal toner miktarı, XL veya yüksek kapasiteli toner) kartuşlarının farklı kapasiteleri vardır.


Aşağıdakileri aklınızda tutmalısınız:


· Baskı sayısı çoğunlukla sayfa başına yüzde 5'lik bir kapsamaya yöneliktir.


· Cihazınız için uygun olması koşuluyla: XL veya Yüksek Kapasiteli toner ile çok daha düşük bir fiyata yazdırabilirsiniz.


Kartuşun aralığı, yüzde 5'lik bir sayfa kapsamını belirtir. Toner, 50 sayfadan sonra zaten hata veriyor ise, mutlaka araştırılması gereken sebepler olabilir. Ancak, 2000 sayfa yerine 1.800 yazdırabilirseniz, bu oldukça iyi bir sonuçtur.Çünkü kim gerçekten yüzde 5 oranında baskı alıyorki?



Tonerin ne sıklıkla değiştirilmesi gerekiyor?


Toner boş olur olmaz değiştirilmelidir. Lazer yazıcı, yeni bir kartuşun ne zaman gerekli olduğunu gösterir. Lazer yazıcıların ve çok işlevli aygıtların çoğu, sürücüdeki tek tek kartuşların doldurma düzeyini gösterir. Bazı cihazlar için, dolum seviyesi ve diğer cihaz parametreleri de basılabilir. Çıktı, sayfanın bir kısmında daha zayıf olduğu anda, tonerin boş olduğu anlamına gelir.



Yazıcıdaki toner nerede?


Toner veya renkli yazıcılarda tonerler kapağın arkasına yerleştirilmiştir. Toner kartuşlarının değiştirilmesi ile ilgili daha fazla bilgiyi cihaz kılavuzunda bulabilirsiniz.

 

 toner değiştirme


Bir toner kartuşunu nasıl değiştirirsiniz?


Detaylı bilgileri cihazın kullanım kılavuzunda bulabilirsiniz. Bir cihaz el kitabınız yoksa bir arama motoruna "Yazıcı adı + El Kitabı" girmeniz daha da yardımcı olabilir. Çoğu üretici kılavuzları PDF formatında ücretsiz olarak indirilebilmektedir. Karoserli bazı renkli lazer yazıcılarda (bu, yerden tasarruf etmek için cihaza birkaç toner yerleştirildiği anlamına gelir), yazıcı menüsünden değiştirilecek olan toneri seçmek mümkündür ve yazıcı karuseli çevirerek uygun kartuşu kullanılabilir hale getirir.


Çoğu durumda olsa çok daha basittir.Kapağı açın, toneri alın, yeni toneri açın, koruyucuları çıkarın, tonerin içine koyun ve kapağı kapatın.

 


Toner kartuşlarını kendiniz de doldurabilir misiniz?


Toner Kartuşlarını kendi imkânlarınızla doldurmak çok zahmetli bir iştir. Ve sağlık açısından çok risklidir. Tavsiye edilmeyen bir yöntemdir. Bu eğilim hiçbir zaman denenmemesi gerekir..


 

Toner çizik yazdırıyor. Sebep nedir?


Çıktıdaki çizgiler ya da zayıf çıktılar, toner boşaldığında ya da tonerin baskı ortamına aktarılmasıyla ilgili bir sorun olduğunda ortaya çıkar. Neredeyse her lazer yazıcı için, transfer görüntüleme tamburuyla gerçekleşir. Çoğu yazıcıda, görüntüleme tamburu doğrudan toner kartuşlarında bulunur. Cihazın ayrı bir drum kullanması durumunda, drumun doğrulanması mantıklıdır. Bir dolum toner kullanıyorsanız, çizgilerin ortaya çıkma olasılığı orijinal toner kullanmaktan çok daha yüksektir.Kural olarak, dolum toner için tambur değiştirilmez. Bu sitede, bu konu hakkında geniş bir makale hazırladık.


 

Yazdırırken lekeler bırakıyor - Bu neden?


Çıktılarınız üzerinde lekeler veya kirler tespit ederseniz, bunun birçok nedeni olabilir.İşte en sık görülen üç neden:


· Atık toner kabı dolu ve fazla toner tozu artık emilemiyor. Diğer şeylerin yanı sıra, entegre atık toner kabı çok küçük olanuyumlu XL-toner kullandığınızda, bu olabilir.


· Baskı işleminden sonra otomatik temizleme sırasında temizlendiğinde tambur gerçekten temizlenmez. Muhtemel bir sebep, aşınmış veya hatalı bir tambur psr lastiği olabilir.Görevi, tamburu temizlemektir, böylece kâğıda toner atığı aktarılmaz.


· Baskı mekanizması, eklenen kağıda optimum şekilde ayarlanmamış. Kâğıt kalınlığını çoğu cihazla manuel olarak ayarlayabilirsiniz.

 


Yerel satıcı veya çevrimiçi olarak toner satın almak daha mı iyidir?


İnternet perakendecileri olarak burada ne söylemeliyiz? Tabii ki en iyi yol tonerin doğrudan çevrimiçi ve bizden sipariş edilmesidir. Yerel olarak satın alarak, sıklıkla gerçekleşen, en büyük elektronik eşya dükkânlarının bile stoktaki az sayıdaki cihaz için uygun sarf malzemeye sahip olmasıdır. Çevrimiçi satın almanın diğer avantajları doğal olarak basit fiyat karşılaştırmaları, ihtiyaç duyulan ürünleri bulabileceğiniz hızlılık ve güvenilirliktir.


 

Toner ne kadar süre saklanabilir?


Çok çabuk kuruyanbaskı mürekkebininaksine,toner pratikte süresiz olarak depolanabilir.


Muadil Toner kurumaz.Yıllarca rafa konan kartuşlar bile ilk defa doğrudan basılıyor.İlk kez dikey olarak uzun süre saklanmış olan toneri kullanmadan önce, kesinlikle yatay montaj konumuna geri koyulmalı ve hafifçe yatay olarak ileri geri döndürülmelidir.Aynı şekilde, serin ve karanlık odada kesinlikle yatay konumda saklamanızı tavsiye ediyoruz.



Toner Tozu bulaştı nasıl çıkarılır?


Toner, renk pigmentleri, metal oksitler ve reçineden oluşan son derece ince bir tozdur. Reçine çok hızlı bir şekilde eriyebildiğinden, toner sadece cilt ve ellerde soğuk suyla yıkanabilir. ılık su ile yalnızca toner temizlenir. Toner tozu tekstil malzemelerinde veya halının üzerine dökülür ise, ilk önce toneri sallamamanız ve gerekirse onu atmanız önerilir. Elektrikli süpürgelerin çoğu toner tozunun vakumlanması için uygun değildir, çünkü ince toner tozu filtreden geçer ve elektrikli süpürgenin kendisine bile zarar verebilir.

 


Toner sağlığa zararlı mıdır?


Ofis güvenliği alanında, toner tozunun zararlı olup olmadığı konusunda neredeyse tartışmalı bir bilgi yoktu. Daha büyük miktarlardaki toner tozu kişinin sağlığı için tehlikeli olabilir. Düzgün çalışan tonerler sağlığınıza kesinlikle zarar vermez.


Herhangi bir biçimde toz solunmamalıdır!


Bizim bakış açımıza göre, lazer yazıcıların doğrudan masanın önüne doğrudan birinin önüne yerleştirilmemesi ve muhtemelen parçacıkları birinin yüzüne üflemesini sağlayacak şekilde ayarlanmaması önerilir.


Yazıcının türüne bağlı olarak, toneri değiştirirken tek kullanımlık eldiven giymeniz önerilir. Bir lazer yazıcı satın alırken, seçilen modelin kirletici emisyonuna da dikkat etmelisiniz. Geçmişte, lazer yazıcılar kısmen ozon yayıyorlardı - bugünlerde bu artık zor bir konu.



Toner nasıl doğru şekilde atılır?


Toner kartuşları evsel atıklara atılmamalıdır.


Yapılacak en iyi şey onları geri dönüşüm merkezlerine iade etmek, kamuya açık toplama kutularına (örneğin elektronik eşya dükkânlarına) atmak.İnternette boş toner kartuşlarını sizin için bertaraf edecek ve hatta kartuş tipine bağlı olarak boşları almak için size biraz para ödeyecek çok sayıda web sitesi var.Bu bir kazan-kazan durumu gibi değerlendirilebilir.


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.