Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kağıt sıkışma hatası

09-01-2018 00:22
Kağıt sıkışma hatası

 

Yazıcıda kağıt sıkışmasını önleme


Daha önce de belirtildiği gibi, kağıt sıkışmaları yazıcınızın kullanım ömrü boyunca kaçınılmazdır. Ancak, sık sık kağıt sıkışmasıyla karşılaşıyorsanız, aşağıdaki adımlar bunların önlenmesine yardımcı olabilir.


1.Yazıcınızda bir kağıt tepsisi varsa, tepsiyi kapasiteye kadar doldurmayın. Kağıt tepsisini fazla doldurmak, sık sık kağıt sıkışmalarına neden olur.


2.Birçok yazıcı, farklı tür ve boyutlarda kağıdın yazıcıya beslenmesini sağlayan kayan mekanizmalara sahiptir. Sürgü düzgün yerleştirilmemişse, kağıt sıkışmasına neden olabilir.


3.Standart ofis kağıdı kullanın. Katlanmış, etiketlenmiş ve özel kağıtlar sıklıkla düzensiz boyutlara sahip olduklarından sıkışmalara neden olabilir. Yazıcınızın hangi tür kağıtları kabul ettiğinden emin değilseniz, yazıcının belgelerine bakın.


4.Birden fazla sayfa yazdırıyorsanız, kağıt boyutlarını karıştırmayın.


5.Yazıcınızın kağıdının yuvaya veya tepsiye doğru şekilde oturduğundan emin olun.


6.Yazdırmadan önce yazıcıda döküntü varsa inceleyin. Önceki kağıt sıkışmaları, yırtık kağıt, yazdırma etiketleri veya yazıcıdaki diğer yabancı cisimler sıkışmalara neden olabilir.

  

 

Yazıcıda kağıt sıkışması nasıl giderilir.

 

Herhangi bir yazıcıyla çalışırken, bir kağıt sıkışmasıyla karşılaşmanız kaçınılmazdır. Aşağıdaki, bir veya daha fazla konumda sıkışmış olan kağıdı çıkarmak için genel bir kılavuzdur.

 

Çoğu modern yazıcı tasarım açısından benzer olsa da, yazıcınızın markasına ve modeline bağlı olarak aşağıdaki adımlarda küçük ayarlamalar yapmanız gerekebilir.


Uyarı

Mümkünse, sıkışmış kağıdı, yazıcıya zarar vermeden ilk önce ön kapağın altından Çekmeceyi çıkartarak görmek isteyeceksiniz. Bunun yerine, yazıcının veya kağıt tepsisinin arkasından kağıt sıkışması var mı diyerek bakmanızı öneririm eğer sıkışmış kağıt arka çekmeceyi çektiğinizde görünüyor ise kağıdı oradan çekin.


Not

Yazıcınıza zarar gelmemesi için aşağıdaki tüm bölümlerden geçmeniz önemlidir.

 

 


Yükleme tepsisine sıkışmış tüm kağıtları bulun ve çıkarın


1.Herhangi sıkışmış kağıtları çıkarın ve yükleme tepsi sisindeki kağıtları düzgün olup olmadığını konturol edin.


2.Yazıcının önündeki Devam düğmesine basın.


Not

Kağıt sıkışması giderilmişse, yazıcı taşıyıcısının serbestçe hareket edebildiğinden emin olmak için konturol edin. Aksi takdirde, aşağıdaki adımlara devam edin.


3.Yapışan kağıdı, ortadan başlayarak bir seferde bir yaprakçıkarın.


4.Kalan kağıt parçası varmı kontrol edin.


Not

Kağıt sıkışması giderilmişse, yazıcı taşıyıcısının serbestçe hareket edebildiğinden emin olmak için konturol edin. Aksi takdirde, aşağıdaki adımlara devam edin.

 

 


Yazıcının arkasındaki sıkışmayı giderme


Kağıt sıkışmasını yükleme tepsisinden alamıyorsanız, kağıdı yazıcının arkasından çıkarmak için yönergeleri izleyin. Genellikle, yazıcının arkasında arka erişim kapağı veya iki taraflı baskı aksesuarı bulunur.

 

 


Arka erişim panelini çıkarma


1.Yazıcının arkasındaki düğmeyi veya erişim sekmesini panelin kendisinden veya panelden bulun. Eğer bir topuz ise, Kilitsiz konumuna getirin.


2.Paneli çıkarın ve sıkışmış kağıdı dikkatlice dışarı çekin.


3.Kalan küçük kağıt parçalarını bulun ve temizleyin.


4.Arka paneli kapatın ve sabitleyin.

 

 


Kağıt sıkışmasını gidermek için iki taraflı baskı aksesuarını çıkarın

 

1.AÇIKLAMASI her iki ucundan tutarak aynı anda kaldırın.


2.Paneli çıkarın ve sıkışmış kağıdı dikkatlice dışarı çekin.


3.Kalan küçük kağıt parçalarını bulun ve temizleyin.


4.Modülü tekrar içeri itin ve yerine oturtun.


Not

 

Kağıt sıkışması giderilmişse, yazıcı taşıyıcısının serbestçe hareket edebildiğinden emin olmak için konturol edin. Aksi takdirde, aşağıdaki adımlara devam edin.

 

5.Modülün üstündeki düğmeye basın ve kapağı açın.


6.Paneli çıkarın ve sıkışmış kağıdı dikkatlice dışarı çekin.


7.Kalan küçük kağıt parçalarını bulun ve temizleyin.


8.Yakın arka modül kapağı.


Not

Kağıt sıkışması giderilmişse, yazıcı taşıyıcısının serbestçe hareket edebildiğinden emin olmak için atlayın. Aksi takdirde, bir sonraki bölüme geçin.

 

 


Kağıdı ön kapağın altından çekerek çıkarın


Önceki tüm adımları başarısız varsa, ön kapağın altından dışarı çekerek sıkışan kağıdı çıkarmak için  DİKKATLE ve YAVAŞÇA. Unutmayın, yukarıda belirtildiği gibi, bu adım genellikle önerilmemektedir ve yalnızca son çare olmalıdır.


Not:

Lazer yazıcınız varsa, kağıda tam olarak erişmeden önce toner kartuşunu çıkarmanız gerekebilir.

 

 


Yazıcı taşıyıcısının serbestçe hareket edebildiğinden emin olun


1.Güç kablosunu prizden çekerek yazıcının fişini prizden çekin.


2.Yazıcının tamamen sağ tarafına ve görüş dışına doğru hareket edip etmediğini görmek için taşıyıcıyı izleyin.


Yazıcınıza zarar verebileceğinden, sıkışmışsa taşıyıcıyı hareket ettirmeye zorlamayın.


Not

Kağıt sıkışması giderilirse, yazıcı bölümünü sınamaya geçin.


3.Mürekkep kartuşlarını dikkatlice çıkarın.


4.Çekmeceyi çıkarmadan, yükleme tepsisindeki tüm kağıtları çıkarın.


5.İki taraflı yazdırma aksesuarını (modül) veya arka erişim kapağını çıkarın.


6.Parmaklarınızla,üç tam dönüş için silindirleri yazıcının üstüne doğru döndürün.


7.İki taraflı yazdırma aksesuarını (modül) veya arka erişim kapağını yerine takın.


8.Mürekkep kartuşlarını değiştirin.


9.Yazıcınızı fişe takın ve açın.

 

 


Yazıcıyı yeniden yükleme ve test etme


Sıkışmayı giderdikten sonra, kalan kağıt parçalarını temizleyin ve baskı taşıyıcısının sorunsuz bir şekilde hareket etmesini sağlayın, yazıcınızı test edin.


1.Bazı mürekkep püskürtmeli kağıtları yükleme tepsisine yerleştirin ve yerine kaydırın.


2.Bir otomatik test gerçekleştirerek bir test sayfası yazdırın. Genellikle, yazıcı yazdırmaya başlayana kadar Devam düğmesini basılı tutarak bir otomatik test başlatılabilir.


 

 

Devam eden problemler? Olası yazıcı donanımı sorunları


Yazıcı, yukarıdaki adımlardan geçtikten sonra hala kağıt sıkışması olduğunu iddia ederse, yazıcınızda sorunlara neden olan bir donanım sorunu olabilir. Arızalı bir rulo veya kağıt besleme mekanizmasındaki parçalar yazıcıya kağıt sıkışması olduğunu düşündürebilir.


Bir donanım sorunu olması durumunda, yazıcının onarılması mümkün olabilir. Bununla birlikte, günümüzde yazıcıların düşük maliyetli olması nedeniyle, bir yazıcının tamir edilmesi yerine yeni bir yazıcı satın almak genellikle daha ucuzdur.

 

 

 

Yazıcınız da kağıt sıkıştığında ne yapılması gerekir 

 
Kağıt sıkışması Bir belgeyi yazdırırken karşılaşabileceğiniz en sinir bozucu şeylerden biridir. kağıt sıkışma problemi her zaman en uygun olmayan zamanda yaşanır. sıkışma yaşandığı yazıcı ile alakalı genellikle kağıdı yazıcıdan el yardımı ile çıkarılır veya baskıyı iptal ederiz. Kağıdı çıkarma problemi, özellikle sıkışan kağıdı yazıcınızın içerisinden çekmeye çalışırken yırtılması ve küçük parçalar haline gelmesi durumunda bu durumu daha içinden çıkılmaz bir hale getirebilir. Yazıcınız da bir daha ki sefer kağıt sıkışması yaşandığı zaman, aşağıdaki adımları izleyiniz.
 

Yapmanız gereken ilk şey, sayfanın ne kadarının çıktığını belirlemektir. Kağıdın bir kısmı yazıcının çıkış  bölümünden bakıldığında görülüyor ise, sayfayı elle yavaşça hafifletmeyi deneyebilirsiniz. Kağıdı koparmamak çok önemlidir.
 
 
Bu işe yaramazsa, yazıcıyı kapatın ve bir kaç dakika soğumasını bekleyin. Buradan, yazıcının kapağını açıp toner kartuşunu ve kağıt tepsisini çıkarıp sıkışan kağıdı çıkarmanız gerekip gerekmediğine bakabilirsiniz. Tipik olarak, kapak açık olduğunda kağıt kolaylıkla dışarıya çekilecek kadar görünecektir ve kağıttaki basıncı serbest bırakmak için kaldırabileceğiniz fuser ünitesinin kolları olabilir. Kağıt çıkarttıktan sonra, başka sıkışan kağıtların ya da önceki kağıt sıkışmalarından kaynaklanan kopan küçük kağıt parçalarının yazıcınızın içerisinde kalıp kalmadığından emin olun.
 

Ayrıca, kağıt tepsisindeki diğer sayfaların  bükülmediğinden emin olmak için inceleyin. kağıt tepsisinin kapasitesini aşmadan kağıt yüklemesi yapın kasetin ağzına kadar kağıt doldurmayın, aksi takdirde kağıt bu sebepten dolayı sıkışmış olabilir. Son olarak, kağıt türünün yazıcınız tarafından desteklendiğinden emin olun. Kağıt çok kalınsa ve bu sebepten ötürüde sıkışma olabilir. Yazıcının kağıt yolu yazıcıya göre değişir ve genellikle desteklenen kağıdın türünü açıklamalarında belirtir.
 

Çok nadir olsa da, bazı sıkışmalar bazen bir donanım sorunu da olabilir ve bu da yazıcının onarılmasını gerektirir. Yazıcı ufak ve bast yazıcı modellerinden ise evde veya küçük bir ofisteyse, yazıcıyı onarmanın maliyeti birçok kez yeni bir yazıcı satın almaktan daha fazlasını gerebilir.
 
 
 Not: Lütfen Yazıcınız ile alakalı yaşadığınız sorunları bizim ile paylaşır mısınız Muadil Market olarak uzman arkadaşlarımız ile birlikte size hızlı bir şekilde geri dönüş yapmaktan mutluluk duyacağız.
 

 


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.