Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

kablosuz yazıcı kurulumu

kablosuz yazıcı kurulumu

 

Kablosuz yazıcınızı bağlama kılavuzu


Kablosuz bir yazıcıya sahip olmak, iş veya ev ağınızda bağlı herhangi bir cihazdan yazdırma kolaylığı sunar. Ancak, kablosuz bir yazıcıyı bağlamak her zaman kolay değildir ve aslında gerçekten karmaşık bir görev gibi hissedilebilir.

 

Unutulmaması gereken bir nokta, Bluetooth özellikli yazıcılar ve kızılötesi (IrDA) bağlantılar gibi birden fazla kablosuz yazdırma türü olduğudur. Bununla birlikte, çoğu insan kablosuz yazıcılardan bahsederken, WiFi yazıcılardan bahsediyorlar.


Kablosuz bir yazıcının kurulması ve yapılandırılması, bir USB kablosu kullanarak geleneksel yazıcınızı kurmaktan daha fazla iş gerektirir. Bir şeyleri senkronize etmek için mücadele ediyorsanız, bu kılavuz işleri düzeltmelidir:


Kablosuz yazıcınızı kurma


Her şeyden önce, yazıcınızı iyi bir kablosuz sinyal alması için kablosuz yönlendiricinize nispeten yakın bir yere yerleştirmeniz gerekir. Uzun vadede, yazıcı yerleştirme seçenekleriniz, yazıcı kablosuz yönlendiricinizin kapsama alanında olduğu sürece çok daha esnektir.


Artık yazıcıyı kurmanızın ve yapılandırmayı ilk kez kurmanızın zamanı geldi. Güç kablosunu bağlamanız ve bir prize takmanız, kartuşlarınızı takmanız (gerekirse) ve açmanız gerekir. Ardından, yapılandırma sihirbazını çalıştırın, cihazınızı dizüstü veya masaüstü PC'nize kurmak için bunun üzerinden çalışın.


Herhangi bir cihazınıza yüklemeden önce, onu ağınıza bağlamanız gerekir. Bunun için menüye bakın ve Kablosuz LAN ayarlarını veya benzer bir şeyi arayın. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra, yazıcıyı kablosuz ağ kartı üzerinden bağlama seçeneğini bulmalısınız. Yazıcınızın modeline bağlı olarak, onu bir ağ kablosuyla bağlayan bir seçenek bulmanız gerekebilir.

 



Bir yazıcıyı WiFi'ye bağlama


Bu adım, aşağıdaki üç seçenekten biri olabilir:


  • Yapılandırma seçeneklerinde SSID olarak bilinen ağınızın adını ve parolayı girerek kablosuz yazıcınızı ev ağınıza bağlayın (bu yalnızca yazıcınızın üzerinde bir ekran ve düğmeler varsa çalışır). Kablosuz bağlantınızı seçin ve ardından kurulum sihirbazına gidin. Yönlendiricide belirlenmiş bir güvenlik şifreniz varsa, şifreyi girmenizi isteyecektir. Tüm ayrıntıları girdikten sonra yazıcınız bağlanmaya başlayacaktır.
 
  • Yazıcınız ve yönlendiricinizdeki WPS düğmesine tıklayarak kablosuz yazıcınızı ev ağınıza bağlayın. Yeni aygıtları keşfetmek için yönlendiricinizdeki WPS düğmesine basmanız ve ardından yazıcının üzerindeki WPS düğmesine basmanız gerekecektir. Bu, kablosuz ağınızı otomatik olarak algılar ve bağlanır.
 
  • Son yöntem bir Ethernet kablosu kullanmaktır. Yazıcınız, yönlendiriciler web yöneticisi sayfasında bulabileceğiniz bir IP adresine sahip olacaktır. IP adresinizi bir web tarayıcısına girin, böylece web arayüzünü ziyaret edebilirsiniz. Ardından Kablosuz LAN adlı bir bölüm arayın, kablosuz ağınız için gerekli adı, parolayı ve diğer ayrıntıları girin. Bazı kablosuz yazıcı modellerinin size aynı ayarları doğrudan kendi sürücü yükleme yazılımlarında sunacağını ve bu sizin için geçerliyse, yazıcınızın ev ağına bağlı olup olmadığını otomatik olarak algılamak ve yapılandırmak için yazılımı kullanabileceğinizi unutmayın. kablosuz ağa bağlanmak için.
 
 
 

Şimdi yazıcının kablosuz ağınıza bağlı olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, sorun giderme talimatları için yazıcı kılavuzunuza ve bağlantıyı engelleyebilecek herhangi bir şey için yönlendiricinizin yapılandırmasına başvurmak isteyeceksiniz.


Her şeyi iki kez kontrol etmek isterseniz, yazıcının ağ yapılandırma ayrıntılarını yazdırmasını sağlayabilirsiniz, böylece MAC adresi ve IP adresi gibi tüm önemli bilgileri görebilirsiniz.


Kablosuz yazıcı nasıl kurulur


Şimdi yazıcıyı bilgisayarınıza kurmanın zamanı geldi. Windows 10 veya 8 kullanıyorsanız, işlemin bir kısmı işletim sistemi tarafından otomatik olarak ele alınacaktır. Windows 7 veya altı kullanıyorsanız veya Windows yazıcınızı algılayıp yapılandırmadıysa, yazıcıyı bilgisayarınıza eklemek için yerleşik işletim sisteminizi kullanabilir veya ürünle birlikte verilen yazıcı yazılımını çalıştırabilirsiniz.


Yazıcıyla birlikte verilen yazılım seçeneğini tercih ederseniz, kurulum adımlarını izlemeniz gerekecektir. Yazıcı bağlantı yöntemi için "Yazıcıyı kablosuz LAN bağlantısıyla kullan" seçeneklerini seçmeyi unutmayın.


Windows'un kendi yapı sihirbazını kullanmayı çok tercih ederseniz, ayrıntılı öğretici var: Windows bilgisayarınıza yerel bir yazıcı nasıl kurulur.


Windows 7 kullanıyorsanız, süreç biraz farklıdır. Yazıcınızı bulmanız istendiğinde, aşağıdakilerden birini seçmeniz gerekecektir:

 

  • Bluetooth, kablosuz veya ağda keşfedilebilir bir yazıcı ekleyin
  • TCP / IP adresi veya ana bilgisayar adı kullanarak bir yazıcı ekleyin
  • Manuel yazıcıyla yerel bir yazıcı veya ağ yazıcısı ekleyin
 


 

Mac'e yazıcı nasıl eklenir


Bir MAC kullanıyorsanız, işte adımlarınız:

  • Yazıcınızdaki yerleşik kontrolleri kullanarak Wi-Fi ağınızı seçin. Güvenli bir ağ ise, ağ kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmeniz istenebilir.

 

  • Yazıcınızla birlikte gelen CD'den MAC r'nize gerekli yazıcı sürücüsünü yüklemeniz gerekir. Yazıcınızla birlikte verilen CD ile gelmezse, üreticinin web sitesine gidin ve yazıcınızın modeli için yazılımı indirin.

 

  • Dock'unuzdan "Sistem Tercihleri" ni seçin.

 

  • Donanım bölümünde "Yazdır ve Faksla" kontrol panelini seçin.

 

  • Kontrol panelinizin sol tarafındaki "+" işaretini tıklayın.

 

  • Daha sonra pencerenin üst kısmındaki "IP" sekmesini seçmeniz ve protokoller listesinden "İnternet Protokolü IPP" yi seçmeniz gerekecektir.

 

  • Kablosuz yazıcınızın IP adresini ve sıra adını yazın.

 

  • "Kullanarak Yazdır" açılır menüsünden doğru yazıcı sürücüsünü seçin.

 

  • Son olarak kablosuz yazıcı kurulumunu tamamlamak için "Ekle" düğmesine tıklayın. Yazıcı, bir sonraki yazdırmanızda artık kullanılabilir bir aygıt olarak görünmeye devam edecektir.

 

Akıllı telefonunuzdan veya tabletinizden de kablosuz olarak yazdırabileceğinizi biliyor muydunuz? Yapmanız gereken tek şey, yazıcı üreticinizden yazıcı uygulamalarını aramaktır.


Cihazlarınıza kablosuz bir yazıcı kurmanın biraz zaman ve çaba gerektirebileceğini kanıtladığımız gibi. Herhangi bir adımı kaçırmamaya dikkat etmelisiniz yoksa işe yaramayacaktır. Bununla birlikte, harcadığınız zamanı tamamladıktan sonra gerçekten karşılığını almış olacak ve evinizin herhangi bir yerinden, istediğiniz zaman baskı yapabilmeniz, genel üretkenliğinizi artırmanıza yardımcı olacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.