Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Hangi Yazıcı Sizin İçin Uygun

Hangi Yazıcı Sizin İçin Uygun

 

 

Inkjet yazıcı vs Laser yazıcı :  Hangi Yazıcı Sizin İçin Uygun?


Bir kavşakta sıkışıp kaldınız: Mürekkep püskürtmeli mi yoksa lazer yazıcı mı almalısınız? Birçok tüketici bize aynı soruyu sordu ve bu makale sorusunu cevaplamaya hizmet ediyoruz. İlk önce, size kısaca bilgi vereyim.


Mürekkep püskürtmeli ve lazer yazıcılar arasındaki en büyük fark, bir mürekkep püskürtmeli yazıcının mürekkep kullanması, düşük hacimli baskı için uygun olması ve geleneksel ev kullanıcıların seçeneğidir, bir lazer yazıcı toner kullanırken, yüksek hacimli baskı için idealdir ve çoğunlukla ofislerde ve kurumsal firmalar kullanılır.


Bir mürekkep püskürtmeli yazıcıya ya da lazer yazıcıya ihtiyacınız olsun ya da olmasın, ne yazdırdığınıza, ne sıklıkta yazdırdığınıza ve baskı bütçenizin ne kadar olduğuna bağlıdır.


 


 

Yazıcı tipleri karşılaştırma


Mürekkep püskürtmeli yazıcılar genellikle daha ucuz, daha küçüktür ve hem metin tabanlı belgeleri hem de yüksek kaliteli görüntüleri, özellikle fotoğrafları basma becerisine sahiptir. AMA ucuz mürekkep püskürtmeli yazıcılara karşı dikkatli olun, çünkü bunlar size bir servete mal olabilir.


Diğer yandan, lazer yazıcılar daha pahalı olabilir ve daha pahalı toner kartuşları kullanır, ancak yine de sayfa başına genel olarak daha düşük bir maliyet, daha hızlı baskı hızları sunar ve genellikle daha düşük ortalama maliyet sunar.


Lazer ve mürekkep püskürtmeli yazıcıların güçlü ve zayıf yanlarına daha yakından bir göz atalım, böylece bir sonraki satın alımınızı güvenle yapabilirsiniz.


 

 


Yazıcıyı Ne İçin Kullanacaksınız?


Arada sırada yazdırmak için bir ev yazıcısı arıyorsanız, çoğu kişi bir inkjet yazıcı almanızı önerir. Bununla birlikte, inkjet yazıcılarla ilgili yaygın bir şikayet, sık kullanmazsanız, mürekkebin kurumasıdır. Bununla birlikte, bütçeniz varsa, bunun yerine uygun fiyatlı bir lazer yazıcı almanızı şiddetle tavsiye ediyorum; lazer yazıcıların kullandığı toner kurumaz.


Ancak düzenli olarak küçük miktarda belge ve renkli görüntü basacaksanız, mürekkep püskürtmeli yazıcılar işi halledecektir. Lazer yazıcıların daha dayanıklı olduğu ve sık sık çok sayıda siyah beyaz ve renkli belge basabileceği bilinmektedir. Her ne kadar lazer yazıcılar asıl olarak ofis kullanımı için üretilmiş olsalar da, ekonomik nedenlerle ev yazıcısı olarak popülaritesi artmaktadır.


 

 


Renkli baskıya ne dersiniz?


Renkli lazer yazıcılar günlük renkli baskılar için iyidir, ancak profesyonel yüksek çözünürlüklü fotoğraflar basmak istiyorsanız, bir fotoğrafları inkjet yazıcılar ile çok daha kaliteli sonuç alabilirsiniz. Yüksek kaliteli fotoğraf mürekkep püskürtmeli yazıcılar, tonlayıcı çeşitliliği ve fotoğrafçıların ve reklam öğelerinin ihtiyaç duyduğu daha derin siyahlarla canlı ve ayrıntılı fotoğraflar üretmek için özel olarak tasarlanmıştır.

 

Birçok profesyonel fotoğraf mürekkep püskürtmeli yazıcı, daha solmaya karşı dirençli olan ve çeşitli kağıt boyutlarının yanı sıra çeşitli kağıt boyutlarıyla çalışan pigment tabanlı mürekkep kullanır, ancak bunları yapmazsanız, boya bazlı fotoğraf inkjet yazıcıları da bulabilirsiniz. pigment mürekkebinin uzun ömürlü olmasını gerektirir.

 


 

 


Mürekkep Püskürtmeli ve Renkli Lazer Yazıcı


Müşterilerden aldığımız en popüler sorulardan biri: renkli bir lazer yazıcı mı yoksa mürekkep püskürtmeli bir yazıcı mı almalıyım? Renkli baskı için ihtiyacınız olana kadar nedir.


Galeri kalitesinde fotoğraflara ihtiyacınız varsa, bir fotoğraf inkjet yazıcı edinin.


Ancak, renk derinliği ve ton aralığı gerektirmeyen orta kalitede renkli görüntüler yazdırmanız gerekirse, iki nedenden dolayı mürekkep püskürtmeli yazıcılara göre renkli lazer yazıcılar öneririz:


 kullanılmazsa lazer toner kurur mu? Hayır Kurumaz


 lazer toner kartuşlarından mürekkep püskürtmeli kartuşlardan daha fazla sayfa yazdırıyorsunuz


 

 


Teknoloji (Nasıl Çalışır)


Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, bilindiği gibi kağıda mikroskobik nüzullerden sıvı mürekkep püskürtmektedir.

 

Öte yandan, lazer yazıcılar toner tozunu ısı ile kağıda birleştiren bir drum ünitesine sahiptir.

 

Böylece, bir yazıcı türü mürekkep, diğeri de toz kullanır.


İki mürekkep püskürtmeli ve lazer yazıcı türü arasındaki uygulamadaki bu farkla, mürekkep püskürtmeli yazıcılarda lekelenmenin lazerden daha yaygın olduğu inancı yaygındır. Bu, tüm mürekkep püskürtmeli yazıcıların bunu yaptığı anlamına gelmez.

 

Pigment bazlı mürekkep kullanan mürekkep püskürtmeli yazıcıların lekelenme olasılığı yoktur, buna karşın boya bazlı mürekkep, mürekkebin kuruması için daha uzun bir kuruma süresi gerektirir.

 

Bu aynı zamanda hangi kağıda basacağınıza da bağlıdır. Bazı kağıt türleri mürekkebi daha iyi emerken, bazıları mürekkebi içerisine iyi çekmez.


 

 


Baskı kalitesi


Baskı kalitesi, ihtiyacınız olan çıktıya bağlıdır. Canlı sergi kalitesinde fotoğraflar basmanız gerekiyorsa, yüksek çözünürlüklü görüntüler üreten iyi bir profesyonel fotoğraf inkjet yazıcı arayın. İhtiyacınız olan şey, keskin belgeleri yazdırmaya devam edebilecek güvenilir bir yazıcıysa, ihtiyacınız olan bir lazer yazıcıdır.


Yaygın bir algı, mürekkep püskürtmeli yazıcıların renkli görüntülerle daha iyi olduğu ve lazer yazıcıların siyah beyaz için en iyisi olduğu yönündedir. Piyasadaki yeni renkli lazer yazıcı modelleri bugün farklılık göstermeye başladı.

 

Yazıcı teknolojisindeki gelişmeler, renkli lazer yazıcıların şu anda oldukça etkileyici renkli fotoğraflar üretmesini sağlamıştır. Her ne kadar mürekkep püskürtmeli yazıcılar, son derece ayrıntılı ve mükemmel tonda fotoğraf baskıları söz konusu olduğunda hala lazer kazanıyor olsalar da, renkli lazer yazıcılar artık güvenilirlik, dayanıklılık ve ekonomik faydaların tadını çıkarırken orta kalitede renkli görüntüler basmak isteyenler için göz önünde bulundurulması gereken bir seçenek. bir lazer yazıcı.

 

 


Tek Renkli Lazer yazıcılar: 


Metin ve belgeler için mükemmeldir

 


Renkli Lazer Yazıcılar:


Metinler, belgeler için mükemmeldir ve orta kalitede renkli görüntüleri (örneğin kişisel kullanım için aile fotoğrafları) yazdırabilir.

 


Fotoğraf Inkjet Yazıcılar: 


Geniş renk yelpazesi ve ton derinliği ile yüksek kaliteli fotoğraflar basmak için idealdir. Fotoğraf galerisi basarken en iyisini yazdırır.


 


Baskı hızı


Lazer yazıcılar bir işyerinin taleplerini karşılayacak şekilde üretilmiştir, böylece mürekkep püskürtmeli yazıcılar yaklaşık 16 sayfa / dakika hızında daha yavaş yazdırırken daha hızlı (dakikada 15 ila 100 sayfa veya ppm) basacak şekilde tasarlanmıştır. Lazer yazıcılar daha hızlı olduklarından, inkjet yazıcılara kıyasla daha fazla belge üretebiliyorlar ve bu nedenle daha yüksek aylık baskı hacmi var.


Lazer Yazıcılar: 15 - 100 sayfa / dakika

Mürekkep Püskürtmeli Yazıcılar: 16 sayfa / dakika


 

 

Baskı hacmi


Yazdırma hacmi, yazıcınızın belirli bir zamanda ne kadar yazdırabileceğini belirtir. Lazer yazıcı, büyük miktarda belgeyi hızlı bir şekilde basabilme özelliğinden dolayı ofisin atığı olarak kabul edilir.

 

Mürekkep püskürtmeli yazıcıların ev kullanımı için kullanılması durumunda, baskı hacmi daha azdır. Karşılaştırma için, HP LaserJet Pro M401n'in baskı hacmine ve Canon'un inkjet PIXMA MX922 ile birlikte hızına bakalım.

 

HP LaserJet Pro M401n

Canon PIXMA MX922 (Mürekkep Püskürtmeli)

Dakikada Sayfa

35 ppm

7 ppm

Aylık Baskı Hacmi

750 - 3.000 sayfa

250 - 500 sayfa

 


İki yazıcı türü arasındaki baskı hızı ve baskı hacmi arasındaki keskin kontrastı fark edin.


 

 


Maksimum Aylık Çalışma Dönemi - Önerilen Aylık Baskı Hacmi

 

Yazıcılarını en iyi çalışma koşullarında tutmak için, yazıcılarıyla gerçekten
ne kadar baskı yapmaları gerektiğine bakıldığında, hangi sayıyı takip etmesi gerektiği konusunda tüketiciler için kafa karıştırıcıdır. Maksimum aylık iş çevrimi ve önerilen aylık baskı hacmi arasındaki farkı açıklığa kavuşturalım.


Aylık maksimum çalışma süresi, yazıcınızın, parçalarına zarar vermeden bir ayda ne kadar basabileceğini gösterir.


Önerilen aylık yazdırma hacmi, yazıcınızı en iyi performansta tutmak için aylık olarak yazdırmanız gereken miktardır.


Aylık maksimum çalışma döngüsünde yazdırmak, yazıcınızın beklediğinizden çok daha erken çıkmasına neden olabilir. Yazıcınızı daha uzun süre korumak için önerilen aylık baskı hacminde kalmaya çalışın.


 

 


Yazıcı ve Kartuş Maliyeti


Bir lazer yazıcının en yüksek fiyatı en büyük zayıflığı gibi görünebilir. Sonuçta, mürekkep püskürtmeli yazıcılar 50,00 $ gibi düşük fiyatlara sahip yeni modellerle çok daha düşük bir maliyete sahipken, lazer yazıcılar fiyatları  100,00 dolar civarında başlamaktadır mürekkep püsrtmeli yazıcıya oranla fiyatının iki katı kadarfark vardır.


Ancak ucuz mürekkep püskürtmeli yazıcılardan sakının. Bu ucuz modeller, sayfa başına yüksek maliyete sahiptir ve kartuşları sık sık değiştirmek zorunda kaldığınız, yalnızca birkaç yüz sayfayı yazdırabilen kartuşlar kullanır. Bilmeden alınan yazıcılar, yazıcılardan  daha fazla mürekkep kartuşuna para harcamak zorunda kalıyorlar.


Lazer yazıcılarla karşılaştırıldığında, inkjet yazıcıların kısmen daha düşük bir fiyatı vardır, çünkü - inkjet yazıcıların kullanım ömrü 3 yıl, lazer yazıcıların ömrü en az 5 yıl ve bunların hepsi kullanım sıklığına bağlıdır.


 

 


Bir yazıcı için alışveriş yaparken en önemli faktör kartuş ve muadil toner fiyatıdır.


Aynı şekilde, mürekkep püskürtmeli ve lazer yazıcıların fiyatı büyük ölçüde farklılık gösterir, aynı şekilde bir lazer ve mürekkep püskürtmeli yazıcı için kartuş fiyatları da büyük ölçüde farklıdır -ve iyi bir nedenle.Toner kartuşları olarak da bilinen lazer yazıcı kartuşları, mürekkep püskürtmeli kartuşlardan çok daha fazla sayfa basabilir!


Canon MX922 mürekkep püskürtmeli yazıcı ile HP LaserJet M401narasındaki farklılılkarı göstermek anacı ile örnek olarak daha önce kullanılan iki yazıcı arasındaki farklılıkları görelim,

 

HP LaserJet M401n en az 6900 sayfa yazdıra bilirsiniz HP 80x yüksek verimli toner kartuşu kullanan yazıcıdır.


CanonMX922 mürekkep püskürtmeli yazıcı  PGI-250 yüksek verim mürekkep kartuşu (250XL) en fazla 500 sayfa yazdırır.

 

6.900 sayfayı vs 500 sayfayı karşılaştır! Bir HP 80x kartuşun fiyatı 196,99 ABD doları (9/4/2018 itibariyle) ve Canon PGI-250XL kartuş şu anda yaklaşık 24,99 ABD doları civarındadır. HP toner, Canon kartuştan % 87 daha fazla fiyat alsa da, tonerden % 92 daha fazla sayfa aldığınızdan, HP lazer kartuşunun sayfa başına daha ekonomik maliyeti vardır. Aşağıdaki tabloya göz atın.

 

HP LaserJet Pro M401n

Canon PIXMA MX922 (Mürekkep Püskürtmeli)

kartuş

HP 80x

Canon PGI-250XL

Sayfa verimi

6,900 sayfa

500 sayfa

Maliyet

196,99 ABD Doları (* 9/4/2018 itibariyle)

24,99 ABD Doları (* 9/4/2018 itibariyle)

Sayfa başına maliyet

Sayfa başına 2,8 sent

Sayfa başına 4.9 kuruş

 


 


Lazer toner fiyatı sizin için çok fazla ise,piyasada daha uygun fiyatlı muadil toner kartuşu alternatifleri kullanmayı deneyin.


OEM uyumlu olmayan mürekkep ve toner kartuşları çok daha iyi fiyatlarla yaygın olarak bulunur ve pahalı marka kartuşların kadar baskı alır.


Karşılaştırma amacıyla, orijinal bir HP 80x kartuşun fiyatını baz alalım ve uyumlu bir HP CF280x muadil kartuşu ile karşılaştıralım.


Orijinal HP CF280x Kartuş: ~ $ 205.99

Uyumlu HP CF280x muadil toner Kartuş: $ 15,00

Bu 190,00 dolarlık bir fiyat farkı!


Bu, muadil HP CF280x kartuşunu orijinalden % 83 daha ucuz hale getirir. 

Uyumlu muadil mürekkep kartuşlarında da büyük indirimler alabilirsiniz. Satış sonrası seçenekler sayesinde, pahalı yazıcı kartuşları artık geçmişte kaldı.

 

Bir mürekkep püskürtmeli yazıcının önceden maliyeti, ilk başta daha ekonomik (ve çekici) bir seçenek olarak görünebilir, ancak mürekkep kartuşlarının fiyatını hesaba kattığınızda ve bunları ne sıklıkta değiştirmek zorunda kalacağınızı (düşük sayfa verimi düşünüldüğünde), kartuş değiştirme maliyeti, yazıcının ilk maliyetinden çok daha pahalı bir şekilde daha kolaylaşacaktır.


Aksine, lazer yazıcı kartuşları daha fazla sayfa yazdırabilir; bu nedenle, yazıcınızı ne kadar kullandığınıza bağlı olarak, değişiklik yapmanız gerekmeden aylar veya hatta yıllar geçecektir.


 

 


Muadil Toneri ucuz lazer yazıcı hangisidir? 


Bilindiği üzre piyasada en çok tercih edilen lazer yazıcılar arasında HP ve Canon markaları gelmektedir. bunun sebebi muadil tonerlerinin piyasada bulunabilmesi ve fiyatlarının uygun olmasıdır.


Fiyatlarının uygun olma sebebi  bu marka yazıcılar piyasada çok satıldığı için muadil toner tedarikçileri  ithal ettikleri tonerlerden az giden modelden 100 adet getirirken piyasada  güncel olan en çok satılan yazıcı modellerinden  1000 lerce getiriyor olmalarıdır.

 

Yurtdışındaki fabrikalarda en çok tüketilen modellerin fiyatları yazıcılar piyasaya sürüldüğü ilk günlerde hatta aylarda muadil tonerlerin her yerde bulunamamasını fırsat bildikleri için maliyet arge masraflarını koyarak başlangıç fiyatlarını belirleyip  Türkiyeye gönderiyorlar. Gün geçtikçe aynı ürünü  üreten firmaların fiyatları ile rekabet içerisinde oldukları için  tonerlerin fiyatları gün geçtikçe ucuzluyor.


Laser yazıcı seçerken müşterilerimizin bize sordukları soru şu şekilde dir.


 
 

Muadil Toneri ucuz hangi yazıcıyı alabilirim ?


Bu soruyla aynı müşterimizden hemen hemen her 3 ayda bir karşılaşıyoruz. bunun sebebi HP başta olmak üzere Canon da dahil üretici firmalar muadil tonerleri ithal tonerlere önlem açısından yazıcı modellerini yeniliyorlar. ve eski yazıcıları satıştan kaldırıyorlar. model yenilendiği zaman eski yazıcının sarf malzemesini yeni yazıcıda kullanamadığınız için laser yazıcı seçerken satışta olan modellerden birini almak zorunda kalıyorsunuz. bizler muadil toneri ithalatı yaptığımız için hangi yazıcı satışta hangi yazıcının muadil toneri daha uygun bunları bildiğimiz için önerilerde bulunuyoruz.


Örnek verecek olursak Gerçi vereceğimiz örnek 28,01,2019 tarihinde yaptığımız için siz bu makaleyi okuduğunuzda verdiğimiz örnek yazıcıların artık üretilmediğini yerine x başka bir model yazıcıyı satışa sunduklarını göreceksiniz. Bizde buna karşılık olarak makalemizin altına Sizlere güncel muadili ucuz hangi yazıcıyı alabileceğinmizi yazacağız. muadil toner fiyatlarını ve güncel yazıcı modelleri makalemizin altında görerek  satış kanallarına o yazıcının satılıp satılmadığını konturol edip alabileceksiniz.


Size sunacağımız laser yazıcılar arasında hp yerine canon önerilerde buluna biliriz. bunun sebebi hp ile canon  dış görünümü ve modelleri hariç kullandıkları sarf malzemeleri birbirinin aynısını kullandıkları içindir.


Güncel Toneri ucuz Laser yazıcı ( Muadil Toneri ucuz)


Şuan Satışta olan HP Lazer yazıcı modeli 

Mono lazerjet yazıcı modelleri


HP LaserJet Pro M102a

HP LaserJet Pro MFP M130a

 

HP Color Lazer yazıcı modelleri


HP Colour Laserjet M254dw

HP Colour LaserJet Pro MFP M280nw

HP Colour LaserJet Pro MFP M281nw

 

Şuan hp nin raflarda olan laser yazıcıları bu modeller ve birkaç benzeride mevcut fakat size bu modeller yerine toneri ucuz olan canon modelleri önermek istiyorum.

Muadil toneri Ucuz Canon Laserjet yazıcı modelleri

 

Satışta olan Muadil Toneri Ucuz Canon Yazıcılar. 

CANON CRG-737 TONER UYUMLU OLDUĞU YAZICILAR

 


Canon CRG-137-337-537-737 Muadil Toner Kullanan yazıcıların bazı modelleri hala satıştadır.


HP M102a Kulanan laser yazıcı  Hp cf217a Toner ve hp cf219a Drum unitesi sarf malzemesi ayrı ayrı maliyet olduğu için yerine Canon CRG-737a mudil toneri kullanan yazıcıları seçmenizi öneririz.


Muadil Toneri Ucuz Canon Color Laserjet Yazıcı modelleri.
 
CANON CRG-045 UYUMLU OLDUĞU YAZICILAR
 



Canon CRG-045 Toner Kullanan Yazıcı modelleri 
 

Bu modellerden hangisi satışta tam olarak bilmiyorum fakat yazıcı modellerini google yazdığınızda vatan gibi satış partallarında fiyat görebilir ve alım yapabilirsiniz.


 

Drum Ünitesine Dikkat Edin!


Mürekkep püskürtmeli ve lazer yazıcılar arasındaki diğer bir fark, mürekkep püskürtmeli yazıcılar için yalnızca yazdırmak için mürekkep kartuşlarına ihtiyaç duymanızdır; lazer yazıcılarda ise toner kartuşuna ihtiyacınız vardır ve bir drum ünitesi. Lazer yazıcılarda her zaman toner tozunu kağıda aktaran bir drum ünitesi bulunur. Toner ve drum ünitesi, bir lazer yazıcısının çalışması için gereken iki sarf malzemesidir. Bazen tek parça olarak bir araya gelirler, bazen ayrı ayrı geldikleri modeller vardır.

 

Bazı lazer yazıcı markalarında, HP gibi entegre bir drum ünitesine sahip toner kartuşları bulunur. Öte yandan, Brother lazer yazıcılarda toner kartuşu ve ayrı bir drum ünitesi bulunur.Lazer yazıcıları satın alırken, toner kartuşlarını ve drum ünitesini değiştirmeniz gerekip gerekmediğini kontrol ettiğinizden emin olun (ancak drum ünitesini tonerden çok daha az değiştirmeniz gerekir).

 

Hp de son zamanlarda ürettikleri modellerde bunu uygulamaktadır örnek yukarıda belirttiğimiz yazıcı modeli olan hp m 102 gibi. Drum ünitesini tonere oranla daha nadiren değiştirmeniz gerekecektir - genellikle her 3-4 toner kartuşunda bir drum unitesi değişmesi gerekir.


 

 


Mürekkep Kartuşlarına Diğer Alternatifler


Mürekkep kartuşlarının kullanışsız ve pahalı bir şekilde değiştirilmesini kolaylaştırmak için, yazıcı üreticileri mürekkep kartuşları satın almanın alternatiflerine sahiptir.

 

 


Mürekkep Tankı Yazıcıları


Brother ve Epson, daha fazla miktarda mürekkep tutabilen bir dizi yazıcı yarattı, böylece kullanıcılar bir süre boyunca kartuşları değiştirmek zorunda kalmayacaklar. Bu tür yazıcılar bir CISS (Sürekli Mürekkep Besleme Sistemi) kullanır. Daha büyük mürekkep depolarının bazı olumsuz tarafları:


Ortalama mürekkep püskürtmeli yazıcıdan çok daha pahalı ve Sık sık yazdırmazsanız, mürekkep kartuş uçlarınızı ve yazıcı kafalarınızı tıkadığı için mürekkep bitmeden yazıcıyı çöpe atmak zorunda kalabilirsiniz bunun sebebi baskı kafasının maliyeti çok yüksek olduğu içindir.


Bu nedenle, daha pahalı bir CISS yazıcıya yatırım yapmadan önce kullanım sıklığınızı göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun.


 

 


İşte bir inkjet ve lazer yazıcı arasındaki farkların bir özeti.


Inkjet yazıcılar

Artıları

Mürekkep püskürtmeli yazıcılar genellikle daha küçük ve daha hafiftir - yerden tasarrufun değer olduğu bir ev ofisi için idealdir.

 

Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, lazer yazıcılara kıyasla daha iyi karıştırma ve canlı renkler üretme işini yaptığından, fotoğraf kalitesinde baskılar ve görüntü ağırlıklı belgeler üretmede harika.


Bir inkjet yazıcının fiyatı çoğu lazer yazıcıdan daha düşük.


Yazdırmadan önce ısınma süresi gerekmez.


Parlak fotoğraf kağıdı, dokulu sanat kağıdı ve kumaşlar dahil olmak üzere çeşitli kağıt türlerine yazdırabilir.


Daha büyük kağıt boyutlarını barındırabilir.


Mürekkep doldurma kitleri baskı maliyetini düşürebilir.

 


Eksileri:

Mürekkep, özellikle düzenli olarak baskı yapan ve sürekli olarak daha fazla kartuş satın almak zorunda kalan kullanıcılar için pahalıdır, çünkü mürekkep kartuşları yalnızca birkaç yüz sayfa basabilir.


Lazer yazıcılardan çok daha yavaş.


50 - 100 sayfalık düşük kapasiteli kağıt tepsileri, bu da çok baskı alan bir kullanıcı için sinir bozucu olabilir.


Düşük aylık iş çevrimi (belirli bir ayda yazıcıya zarar vermeden mümkün olan maksimum baskı miktarı).

 

 


 Lazer Yazıcılar


Artıları:

·Çoğu lazer yazıcı, mürekkep püskürtmeli yazıcılardan çok daha hızlı yazdırır. Bu, sıradan yazıcılar için güçlü bir satış noktası değildir ve olmamalıdır, ancak yüksek hacimli kullanıcılar çok büyük bir fark göreceklerdir.


·Lazer yazıcılar keskin metinler üretir. Yalnızca metin belgeleri gerektiren yüksek hacimli bir yazıcıysanız, lazer yoludur.


·Daha yüksek aylık iş hacmi, yüksek hacimli işleri yürütmek için daha iyi hazırlandıkları anlamına gelir.


·Fiyata göre fiyat karşılaştırması, sık sık yazdırıyorsanız ve grafik olarak karmaşık belgeler üretmiyorsanız, lazer yazıcılara mürekkep püskürtmeli yazıcılar üzerinden tercih eder.


·Toner, yüksek hacimli yazıcılar için uzun vadede ortalama olarak daha ucuzdur, çünkü kartuşları mürekkep kartuşlarına kıyasla binlerce sayfa yazdırabilir.

 


Eksikleri:

·Basit grafiklerle başa çıkabilir, ancak karmaşık görüntüler ve fotoğraflar çok zordur.


·Piyasada bazı kompakt lazer yazıcılar bulunsa da, bunlar genellikle mürekkep püskürtmeli yazıcılardan daha büyük ve daha ağırdır.


·Lazer yazıcılar, mürekkep püskürtmeli yazıcılarla aynı türde kağıtları kullanamazlar.


·Bir lazer yazıcının sabit maliyeti genellikle ortalama mürekkep püskürtmeli yazıcınızdan daha fazladır.


 

 

Bir mürekkep püskürtmeli yazıcıyla mı yoksa lazer yazıcıyla mı gitmeniz gerektiğine karar vermek, ne yazdırdığınıza, ne kadar yazdırdığınıza ve baskıya ne kadar para harcamak istediğinize bağlıdır. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, fotoğraflar ve okul projeleri gibi küçük, görüntü ağırlıklı belgeler için en uygunudur. Ancak, ağır miktarda metin tabanlı belgeleri işleyebilecek bir yazıcı arıyorsanız, bir lazer yazıcı daha verimli ve ekonomik bir seçimdir.

 

Baskınızın değişmesi gerekiyor mu? önünüzdeki günlerde Çocuklarınız yolda daha güvenilir bir lazere mi ihtiyacınız olacak yoksa bir inkjet yazıcıya mı almalısınız? İhtiyaçlarımız değişip bunları dikkate alarak gelecekte potansiyel olarak yüzlerce dolar tasarruf sağlayabiliriz. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.