Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Etiket Çeşitleri Ve Dogru yapıştırıcı

14-01-2019 19:34
Etiket Çeşitleri Ve Dogru yapıştırıcı

Etiket Çeşitleri Ve Doğru Yapıştırıcı


Barkod etiketinin en belirgin özelliği baskı kalitesidir. Barkod küçük boyutlarda bile net mi? Baskı sürecek mi, aşırı sıcaklığa, neme, kimyasal maddelere, çizilmeye ve lekelenmeye maruz kalacak mı?

Özel etiketler sipariş ederken, belirli bir uygulamayı işlemek için doğru yüzey stoğunu belirlemek esastır, ancak bir yapıştırıcı seçmek için birçok seçenek vardır. Etiket ne zaman ve nerede yapması gerektiğine yapışmazsa, etiketin ne kadar net basıldığı önemli değildir çünkü yere bir yere varacaktır. Veya, spektrumun diğer ucunda, etiket çıkartılamaz veya yapmaması gereken yerlerde yapışkan artıkları bırakır.

Yapıştırıcının kimyasal bir formülasyon olduğunu unutmayın. "Yapışkanlık”, belirli bir yüzeye sahip fiziksel bir reaksiyona dayanır, bu nedenle tüm yapıştırıcılar aynı derecede yapışma sağlar. 3M'e göre ("yapışkan notun yaratıcısı”), yapışma, iki farklı yüzey arasındaki moleküler bir çekim yoluyla gerçekleşir. Daha yüksek bir yüzey enerjisi daha güçlü bir moleküler çekim yaratırken düşük yüzey enerjisi daha zayıf bir enerji üretir.

Metaller ve bazı plastikler (PVC, polyester, cam elyafı ve akrilik dahil) yüksek yüzey enerjisine sahiptir. Polistiren, polipropilen ve Teflon gibi diğer plastikler düşük yüzey enerjisine sahiptir. Eğer bir strafor ambalaj haznesi üzerine bir etiket yapıştırmaya çalıştıysanız, bu yüzeyin ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz!

Yapıştırıcılar, akrilikler, bütil, doğal veya silikon kauçuklar, nitriller, bir kaç stiren bazlı kopolimer ve vinil eter ve hatta kuru ortamlar için en iyi olan bazı su bazlı formülasyonlar dahil olmak üzere çeşitli malzemelerden yapılır. Örneğin, özel barkod etiketlerinizi soğutulmuş veya dondurulmuş ürünler için kullanmayı planlıyorsanız, su bazlı bir yapıştırıcı bozulur ve etiket düşer.


Özel barkod etiketleri sipariş etmeden önce, kullanımları için şu yönleri dikkate alın

etiket tutkalı  Etiket sert koşullara maruz kalacak mı? Aşınmaya ve yıpranmaya dayanması gereken sadece yüzey baskısı değil. Özel etiketinizin aşırı sıcak veya soğuk, sıvı ve kimyasallar, aşınma veya ultraviyole ışığa maruz kalma gibi zorlu ortamlara dayanması gerekiyorsa, bu koşullar için formüle edilmiş bir yapıştırıcıya ihtiyacınız olacaktır. 

Etiket yüzeye ne kadar süre yapıştırılmış kalmalıdır?Bazı barkod etiketleri geçicidir, bazıları ise belgeler, tıbbi numuneler, nakliye etiketleri ve parça numaraları gibi daha uzun süre kalmaları gerekir. Yine bir raf etiketi veya hediyelik eşya fiyat etiketi gibi başka barkod etiketlerinin de alınması gerekir. 

Bir güvenlik özelliğine mi ihtiyacınız var? Bir etiketin değiştirilip değiştirilmediğini bilmek ister misiniz? Örneğin hediye kartlarında, barkod etiketleri, yapıştırıcı çıkarıldığında, üzerinde bir işaret veya "VOID” kelimesi bırakan kurcalamaya karşı dayanıklı bir yapıştırıcı ile korunmalıdır. 


Yapıştırıcı Türleri ve Bunların en sık kullanım alanları


Çıkarılabilir: 
Aylar veya yıllar boyunca konumlandırılmış kalır ve uygulandığı yüzeyde yapışkan bir kalıntı bırakmadan veya etikete zarar vermeden çıkarılabilir. 
Raf etiketleri, hediyelik eşya fiyat etiketleri veya çöp kutusu etiketleri gibi etiketin çıkarılması gereken genel kullanımlar için.

Yeniden Konumlandırılabilir:
İlk uygulamada kolayca çıkarılabilir, ancak daha sonra farklı bir yerde tekrar çıkarılabilir ve yapıştırılabilir; zamanla kalıcı olur. 
Dekoratif ev eşyaları ve sanat eserleri gibi bazı yönleri kapladığından, etiketin geçici olarak çıkarılması gerekebileceği ürünler için veya yanlış yere uygulandığı ve ayarlanması gerektiğinden ürünler için. 

Yüksek Tack: (High-Tack)
Pürüzlü yüzeylere yapışır.
Lastikler, ahşap ve elektrostatik toz boyalı metaller gibi düz olmayan yüzey alanlarını etiketlemek için. 

Kalıcı:
İlk uygulamada kalıcı olarak konumlandırılmış halde kalır ve genel koşullara dayanır. 
Etiketi uzun süre tutması gereken herhangi bir öğeyi etiketlemek için tasarlanmıştır; birçok koşullara dayanabilir ancak aşırı sıcak veya soğuk için yeterince güçlü olmayabilir. 

Dondurucu / Soğuk Sıcaklık:
Aşırı soğukta uzun süreli yapışma. 
Etiket uygulaması sırasında veya kullanım ömrü boyunca dondurulacak veya dondurulacak ürünler için.
 

Etiket çeşitleri

 
 Eco Termal Etiket  Termal Karton Etiket
 Kuşe Etiket  Vellum Etiket
 Tyvek Etiket  Opak Polietilen Etiket
 Şeffaf Polietilen Etiket  Şeffaf Polipropilen Etiket
 Whitemat Etiket  Data PE Etiket
 Metalize Kuşe Etiket  Metalize Kuşe Etiket 
 Slvermat Etiket (Demirbaş Etiketi)  Opak Polipropilen Etiket
 Güvenlik Etiketi (Kırılgan Etiket)  Gold Kuşe Etiket
 Bakım Etiketi (Japon Akmaz)  Saten Etiket (İpek Asetat Etiket)
 RFID Etiket  Farma Etiket

 
Herhangi bir etiketin ikinci bileşeni yapışkandır. Yapıştırıcıların seçimi önemlidir, çünkü etiketi istenen yüzeye yapıştırırlar. Termal etiketler genellikle çok çeşitli ihtiyaçları karşılamak için basınca duyarlı yapıştırıcılar içerir. Bu basınca duyarlı yapıştırıcıların üç genel kategorisi vardır:

Kaldırılabilir
Pozisyonu ayarlanabilir
Kalıcı

Her kategoride birkaç yapışkan formülasyon vardır. Çıkarılabilir yapıştırıcı, kolay çıkarılması için çeşitli yüzeylere düşük nihai yapışma sağlayan basınca duyarlı bir yapıştırıcıdır. Buna bir örnek, markette satın aldığınız meyvelerde gördüğünüz küçük etiketlerdir.

Yeniden konumlandırılabilir bir yapışkan, çeşitli yüzeylerde temiz bir şekilde çıkarılıp yeniden konumlandırılabilen basınca duyarlı bir yapışkandır. Yapışkan notlar yeniden yerleştirilebilir yapışkan kullanır.

Kalıcı bir yapışkan, çok çeşitli yüzeylere uzun ömürlü yapışma kuvveti sağlayabilen bir yapıştırıcıdır. Kalıcı yapıştırıcılar, mukavemet seviyelerine göre değişebilir.
 

Özel etiketlerinizi sipariş etmeden önce bu soruların tümü ele alınmalıdır. Uygulamalarınız için en iyi yapıştırıcı konusunda karar vermek için yardıma ihtiyacınız olursa , Muadil Market olarak size yardımcı olabiliriz


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.