Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Epson Baskı Kafasını Temizleme

Epson Baskı Kafasını Temizleme

Epson Baskı Kafasını Temizleme


Bir Epson yazıcınız varsa ve baskılarınız soluk, eksik veya çizgilerle lekeleniyorsa, birçok kullanıcının Epson yazıcılarda sık karşılaşılan bir sorunu vardır.

Az miktarda mürekkep kalıntısı kuruduğunda ve püskürtme uçlarında toplandığından, baskı kafalarının zaman içinde tıkanması kaçınılmazdır. Düşük mürekkep uyarısı söndüğünde kartuşları derhal değiştirme konusunda mantıklı olmak, püskürtme uçlarında mürekkebin kurumasını engellemek için çok şey yapabilir, ancak yine de bir veya birkaç taneyle bitebilirsiniz, yine de farklı bir nedenden dolayı tıkanabilir. Orijinal Epson veya satış sonrası kartuşları kullanıyorsanız, engellenen yazıcı kafaları ne olursa olsun oluşabilir.



 

Tıkanıklıkların Nedeni Nedir?


Baskı kafaları tıkanır, çünkü püskürtme uçları hava veya mürekkeple tıkanır.Tıkanmalar genellikle şu durumlarda olur:


Düşük mürekkep uyarısı aldığınızda mürekkep kartuşunuzu hemen değiştirmezsiniz ve bunun yerine soluk çıktıları görene kadar yazdırmaya devam edersiniz. Yeni bir kartuş taktığınızda, yazıcınız yazıcı kafasını yeni mürekkep kartuşu için hazırlar, buna priming denir. Kullanıma hazırlama, havayı dışarı atmak için yazıcının püskürtme uçlarından mürekkep ittiği zamandır.

 

Bunun dezavantajı bazen yazıcının fazla miktarda mürekkep itebilmesi ve fazlalığın, yazıcı kafasının her yerine daha fazla püskürtme ucu tıkamasına neden olacağı anlamına gelmesidir. Lekeli mürekkep kuruduğunda, bir kez daha tıkanan püskürtme uçlarına ve daha önce olduğundan daha kötü çıktılara sahip olursunuz.


Yazıcınızı kapatmazsınız. Düzenli olarak kullanmadığınızda mürekkep püskürtme uçlarında kurur.Yazıcınızı açmak, yazıcıyı mini temizleme döngüsünü çalıştırması için tetikler ve mürekkebin yeniden akmasını sağlar.


Yazıcınızı düzenli olarak kullanmıyorsunuz. Daha önce de belirtildiği gibi, kullanılmadığında mürekkep kurur, bu nedenle yazıcınızı yalnızca ayda iki kez kullanırsanız, bir lazer yazıcı seçmenizi öneririz.Lazer yazıcılar toner tozu kullanır ve kurumaz.


Tıkalı yazıcı kafalarının ortak nedenlerini bilmek, bunların oluşmasını önlemek için gerekli adımları atmanıza yardımcı olabilir. Eski atasözü giderken, önleme her zaman tedaviden daha iyidir.



 

Baskı Kafanızı Temizlemenin Yolları


Ünitenizi açmadan ve elle temizlemeden önce yazıcınızdaki menüyü kullanarak püskürtme uçlarınızı kontrol edin ve temizleme döngülerini çalıştırın.


Baskı Kafası Temizleme Çevrimleri.


Epson yazıcı modelleri, püskürtme uçlarını genellikle bir veya iki döngüde temizleyen oldukça etkili bir temizleme döngüsüne sahiptir. Bununla birlikte, yeni modellerin maalesef her seferinde daha fazla mürekkep kullanan daha uzun temizleme döngülerine sahip olduğunu unutmayın. İşte nasıl başlayacağınız:


·Başka bir şey yapmadan önce, yazıcının LCD ekranda herhangi bir hata göstermediğinden emin olun.


·Homedüğmesinebasınve "Setup” ı seçin, sonra "Maintenance” ıseçin.


·"Yazıcı Kafası Püskürtme Kontrolüseçin


·Yazıcınız, hangi püskürtme uçlarının engellendiğini (hangileri değil) göstermek için tasarlanmış dört renkli ızgaralı bir sayfa üretecektir.


·Boşluk mevcut değilse, yapılanı seçin.


·Boşluklar varsa veya bazı çizgiler soluksa, "Yazıcı kafasını temizle” seçeneğini seçinve devam edin.


Dikkat: Bir temizleme işlemi sırasında yazıcınızı asla kapatmayın.Bunu yapmanız üniteye kalıcı hasar verebilir!


LÜTFEN DİKKAT: Bu işlem Epson Workforce, Artisan ve SureColor model yazıcıları seçmek için özeldir, ancak çoğu İfade modelleri de dahil olmak üzere birkaç farklı modelde geniş çapta uygulanabilir.Yazıcınızla ilgili herhangi bir sorunuz olursa, lütfen yazıcınızın el kitabına bakın.


Baskı kalitenizde iyileşme olmadan iki veya üç döngü çalıştırıyorsanız, yazıcının birkaç saat dinlenmesini sağlayın; Epson tarafından altı saate kadar bekleme süresi önerilir. Bundan sonra, tekrar bir temizleme döngüsü geçirin ve bunun baskı kalitesini iyileştirip iyileştirmediğine bakın. Pek çok insan, kafa temizlenene kadar sık ​​sık çalışan altı ya da sekiz kez çalışan, yani ertesi sabaha kadar, kafa üzerinde toplanan temizleme çevrimlerinde kullanılan tüm mürekkep kuruduğunda ve tekrar tıkadıktan sonra, temizleme döngülerinde çalışmaya devam edecektir. Elbette, bunu tekrar tekrar yapmak, tıkanmanızı zamanla daha da kötüleştirir - VE çok fazla mürekkep tüketir.


Garanti altındaysanız ve hala bir gelişme göremiyorsanız daha fazla talimat için Epson ile irtibata geçin.Artık garanti altında değilseniz, inatçı mürekkep tıkanıklıklarını gidermek için ayrılmaz parçaları manuel olarak temizleyebilirsiniz.

Baskı kafanızı temizlemek, bazıları diğerlerinden daha karmaşık ve zor olan birkaç yoldan biriyle elle yapılabilir.Epson inkjet yazıcı modellerinde çalışan, en kolaydan en çok işe yarayanlar için listelenen bazı genel sorun giderme çözümleri.


Saf Su ile Süngerleri Temizleyin.


·Yazıcıyı kapatın ve üst kısmını açın.Yazıcı kafası aksamını görebilmelisiniz.


·Yazıcı yazdırmıyorken, düzeneğin soluna açılan küçük bir plastik seviye arayın. Yazıcı kafasını serbest bırakmak için ileri ve aşağı hareket ettirin, ardından düzeneği sağa doğru itin.İlk başta yalnızca bir inç veya daha az hareket edebilir, ancak bunu bir durdurmaya bastığınızda tıklar.Bu, düzeneği tamamen serbest bırakır, böylece kenara itebilirsiniz.


·Yazıcı kafası aksamının yanında kol yoksa, yukarı bakacak şekilde bir sayfa yazdırın ve aksamın ortasında açıkken yazıcının fişini çıkarın.


·Kartuştaki mürekkebi taşıyıcıda depolayan süngerleri görmelisiniz. Damlalık veya plastik bir şırınga kullanarak süngerleri saf su veya Windex çözeltisi ile doyurun.


·Düzeneği, süngerlerin üzerinden gidebildiği kadar sağa kaydırın.


·Damıtılmış suyu en az on beş dakika bekletiniz. En iyi sonuçları elde etmek için, yazıcının gece boyunca ıslanmasına izin verin.


·Baskılarınız temiz ve net çıkana kadar metin ve resimlerle yoğun olarak altı ila sekiz sayfa yazdırın. Hala iyi sonuçlar alamıyorsanız, yazıcı kafanızı temizlerken bir sonraki adıma geçmeyi düşünün.


Mürekkep Bağlantı Noktasında Saf Su ile Temizleyin.


·Mürekkep kartuşlarını yazıcı kafası taşıyıcınızdan çıkarın.


·Mürekkep kartuşları çıkarıldığında, mürekkebi kartuştan yazıcı kafasına alan küçük koni şeklinde girintiler göreceksiniz. Bunlar mürekkep portlarıdır ve her bir renkli / siyah kartuş için bir tane olmalıdır.


·Bir damlalık veya plastik şırınga kullanarak, tıkanabilecek mürekkep portuna birkaç damla damıtılmış su veya yazıcı kafası temizleyici koyun. Tüm bağlantı noktalarına temizleyici koymayın!Hangi rengin hangisi olduğundan emin değilseniz, mürekkep kalıntısı için mürekkep portunun altına bakın. Genellikle sarı, en sağdaki renktir ve sola doğru giden macenta, camgöbeği ve son olarak da en soldaki siyah renktir.


·Mürekkep kartuşlarını değiştirin ve yazıcının yeni kartuşu hazırlamasını bekleyin. Baskı kafasından herhangi bir su ya da solüsyon damladıysa, devam etmeden önce bir kağıt havluyla silin.


·Netliği test etmek için altı ila sekiz sayfa metin ve görüntü yazdırın. Hala iyi sonuçlar alamıyor musunuz? Bir sonraki prosedürü deneyin:


Baskı Kafasını Kağıt Havlularla Temizleme.


·Yazıcınızı kapatın.


·Tek bir kâğıt havluyu ikiye bölün ve yaklaşık bir buçuk inç genişliğe kadar uzatın.


·Yazıcınızın üstünü açın ve kâğıdı besleme sisteminden geçiren bir lastik silindir arayın. Bu besleme sistemi, baskı sırasında yazıcı kafasının geçtiği yerdir.


·Kağıt havluyu ruloya bantla sabitleyin ve havluya ortasına birkaç damla damıtılmış su veya temizleyici uygulayın.


·Yazıcı kafası aksamını kâğıt havlu üzerinde hareket ettirin ve en az on beş dakika dinlendirin. Yazıcı kafasındaki kurumuş mürekkebin çözünmeye başlaması için zaman verin. Zamanla, kağıt havlu üzerinde siyah bir mürekkep koleksiyonu göreceksiniz - bu sadece siyah mürekkepten daha fazlasıdır, aslında tüm renklerin bir havuzda birleşimidir.


·Her mürekkep portundan ayrı renkleri görmeye başlayıncaya kadar taze nemli kağıt havlularla tekrarlayın. İyi sonuçlar almak için işlemi birkaç kez tekrarlamanız gerekebilir.


·Ardından, yazıcınızı tekrar açmak isteyeceksiniz. Bunu yapmadan önce, yazıcı kafası aksamının ortasına oturmak yerine hazır konumuna döndüğünden emin olun.


·Her bir bağlantı noktasının temizlendiğinden emin olmak için birkaç sayfa yazdırın.



Daha hızlı baskı hızı ve daha net görüntüler, baskı kafanızın zarar görmesi olasılığının daha yüksek olduğu anlamına gelir. Bu özelliklerle daha fazla Epson yazıcı üretildiğinde, tıkanan püskürtme uçlarını nasıl önleyeceğinizi bildiğinizden daha iyi bir şekilde yararlanabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.