Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Doğru Termal Transfer Şeridi Nasıl Seçilir

Doğru Termal Transfer Şeridi Nasıl Seçilir

Termal Transfer Şeridi nasıl seçilir


Etiketler üzerine kalıcı ve uzun ömürlü baskı almayı sağlamak için termal transfer yazıcılar tasarlanmıştır, Doğru sarf malzemelerini kullanmadığınız sürece yüksek performanslı bir yazıcı size istediğiniz sonuçları vermeyecektir. Yazıcınız için en iyi termal transfer şeridini seçmenin önemini takdir etmek için, şeridin termal baskı işlemindeki rolünü anlamanız gerekir.

Termal transfer şeridi, bir yüzüne kaplanmış saydam plastik bir film rulosudur. Çoğu zaman mürekkep siyahtır ancak siyahtan başka bir renkte şerit satın alabilirsiniz. Şeritin mürekkep kaplaması balmumu, reçine veya ikisinin bir kombinasyonundan yapılır.

Baskı işlemi sırasında, termal transfer şeridinin kaplanmamış tarafı, ısıyı şeride ileten baskı kafasının üzerinden geçer. Kaplanan taraf, etiket ortamı ile temas eder. Isı işlemi daha sonra mürekkebi şeritten etikete aktarır.

Termal transfer yazıcılar iki tür baskı kafası kullanır düz (Flat kafa) ve yakın kenar (near-edge). İkisi arasında belirgin bir avantaj yoktur, ancak ne tür bir yazıcınız olduğunu bilmeniz önemlidir. Düz uçlu bir yazıcıya yakın kenardan bir termal transfer şeridi koymak yazıcıya zarar vermez, ancak baskı kalitesi o kadar iyi olmaz. Bazı insanlar baskı kafası basıncını ayarlayarak sorunun üstesinden gelmeye çalışır. Sonunda, bu uygulama, değiştirilmesi çok pahalı bir parça olan baskı kafasında erken yıpranmaya neden olur. Sahip olduğunuz yazıcının türünü öğrenmek için zaman ayırırsanız (Flat kafa veya Near-edge) yazıcı kafasını koruyabilir ve yazdırma kalitesini koruyabilirsiniz.

 
termal transfer ribon

  • Balmumu (Wax Ribon) şeritler bir balmumu bazlı mürekkep tabakası içerir. Balmumu reçineden daha düşük bir sıcaklıkta erir, bu nedenle bu tip termal transfer şeridi kullanılırken ısı ayarı daha düşük olmalıdır. Bununla birlikte, bal mumu da daha yumuşak bir maddedir ve bu nedenle lekelenmeye, çizilmeye, kimyasal maddelere, sıcaklığa, soğuğa ve neme karşı daha az dirençlidir; bu, dış mekanlarda veya maruz kaldıkları herhangi bir koşulda kullanılması gereken etiketler için kötü bir seçim olmasını sağlar. bu unsurlara. Balmumu şeritleri en çok uyum, sevkiyat, adres ve depo etiketlemesi gibi genel amaçlı etiketler için kullanılır. Balmumu çeşidi en ucuz termal transfer şerididir, ancak ekonomi dayanıklılık pahasına gelir.

  • Balmumu / reçine şeritleri, ( Wax/Resin) balmumu ve reçinenin mürekkep karışımı ile formüle edilir. Reçine, bal mumu seviyesinden daha yüksek bir sıcaklıkta erir, bu nedenle bu şerit tipinin kullanılması yazıcıda daha yüksek bir ısı ayarı gerektirir. Ortaya çıkan balmumu / reçine görüntüsü daha dayanıklıdır; çizilmelere, lekelere ve kimyasallara karşı dayanıklıdır. Bu tip termal transfer şeridi, çeşitli yüzeylerde yüksek baskı hızında kaliteli bir görüntü sunar. Balmumu / reçine şeritleri balmumu şeritlerinden biraz daha pahalıdır, ancak daha uzun sürecek etiketlere ihtiyaç duyduğunuzda daha iyi bir seçimdir .

  • Reçine şeritleri, (Resin Ribon) mürekkep kaplamada balmumu / reçine şeridinden çok daha büyük bir reçine yüzdesine sahiptir. Yüksek reçine konsantrasyonundan dolayı, bu termal transfer şeridi, yüksek bir ısı ayarı gerektirir. Reçine görüntüsü, aşınmaya, ısıya ve kimyasallara karşı son derece dirençlidir; reçine şeritlerini, tıbbi, kimyasal, laboratuar, ilaç, endüstriyel, otomotiv uygulamaları ve zorlu ortamlara maruz kalma gibi maksimum dayanıklılık gerektiren etiketler için ideal seçim haline getirir. Giyim, tekstil ürünlerinin yanı sıra garanti etiketlerinin etiketlenmesinde de dayanıklılık tercih edilir. Reçine hem en dayanıklı hem de en pahalı termal transfer şeridi seçimidir ve aynı zamanda en yüksek kalitede etiketi sunar.

 

Termal transfer baskı

Endüstriyel dünyada barkodları ve değişken verileri yerinde etiketlere yazdırmak için en yaygın kullanılan teknolojilerden biridir.Termal transfer teknolojisi, kullanıcıların neredeyse sınırsız bir net ve esnek görüntüler basmalarına olanak tanır - termal transfer şeritlerikonusunda lider bir üreticiyiz.

 

Türkiye'nin en büyük termal transfer şerit sağlayıcılarından biri olarak, Wax, Wax Resin ve Resin derecelerinde Color ribbonlarla birlikte çok çeşitli termal yazıcı şeritleri stoklarımız.Ve Genişbirürün yelpazemiz var Her zaman sürekli kalite güvencesiyle, baskı ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacak çeşitli boyut ve kaliteler anında dilimlenir.Daha fazla bilgi için 0212 213 84 85 numaralı telefondan irtibat kurabilirsiniz veya Satış Ekibini şuadresee-posta ilegönderebilirsiniz: satis@retechbilisim.com.tr

 

Yazıcınız veya uygulamanız için doğru termal transfer şeridinin nasıl seçileceğiyle ilgili sorularınız varsa, bizi arayın.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.