Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Barkod Yazıcı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Barkod Yazıcı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Sizin için Uygun etiket yazıcı hangisidir ?

 
Barkodlar her yerde - ve iyi sebeplerden dolayı. Bilgi Çağında derin deyiz ve otomatik veri toplama bu evrenin kralıdır. Barkodlama, işletmeniz için envanter ve varlık yönetiminden güvenlik ve erişim kontrolüne, pazar araştırmasına kadar çok çeşitli hedeflere ulaşmanın kolay bir yoludur.

 
Barkod etiketleri oluşturmak için barkod yazılımı ve yazıcılarla, ürünlerinizin nereye gittiğine kadar kısıtlı alanlara girenlerden gelenleri ve gidenleri daha iyi takip edebilirsiniz. Oraya vardıklarında neler olduğunu bile takip edebilirsiniz, çünkü ürünleriniz envantere girdiklerinde taranır ve nihai tüketicinize satıldığında tekrar taranır.


Karmaşık görünebilir, ancak barkodlamanın uygulanması nispeten basit hale geldi . Farklı türde barkod sembolojileri olduğunu anlamalısınız. Kod 128, okunabilirlik ve iyi bir genel amaçlı barkod sembolojisi açısından en esnektir. Bununla birlikte, bunlardan birini yapmadan önce, barkodlarınızı (örn. Müşteriler) tarayacak herkesin uyumlu bir sisteme sahip olduğundan emin olmalısınız.


Ekipmanı, sarf malzemelerini, parçalarını ve ürünlerini barkod etiketli olarak işaretleyecek seniz (doğrudan yazdırmanın tersine), daha sonra barkod etiketleri oluşturmak için yazıcılarda sıfır girmeniz gerekir. Burada tüm yazıcılar eşit yaratılmamıştır. Evet, mürekkep püskürtmeli veya lazer yazıcı kullanabilirsiniz, ancak bunlar en iyi seçenek değildir. İhtiyacınız olan net, hatlar veya barkod yazıcıların bastığı etiketlerin dayanıklılığını elde edemezsiniz.

 
Ayrıca, mürekkep püskürtmeli ve lazer yazıcıların çoğu, barkod etiketleriniz için ihtiyaç duyacağınız bazı özel ortamlar için hazır değildir - kimyasallara, aşınmaya, neme, aşırı sıcaklıklara ve diğer faktörlere dayanıklı kaplamalı stok gibi. Lekeli, bulanık, çizik veya başka bir şekilde işe yaramaz olan barkod etiketleri ile bitme olasılığınız daha yüksektir.


Bir barkod yazıcısına ihtiyacınız olduğunu kabul ettikten sonra, barkod etiketleri oluşturmak için yazıcılarda bulunan iki ana teknoloji arasından seçim yapmanız gerekecektir: termal transfer ve doğrudan termal.
 


Doğrudan termal , kimyasal olarak işlenmiş, ısıya duyarlı kağıt olan etiket ortamında doğrudan bir görüntü oluşturmak için termal yazıcı kafasından ısı kullanır. Doğrudan termal kağıt, yazıcı kafası öğelerinin temas ettiği yerlerde siyaha döner. Bu baskı teknolojisi, bir ATM'den, benzin pompasından veya diğer kiosk yazıcısından aldığınız makbuzlarda sıkça gördüğünüz türdür.


Doğrudan termal, barkod etiketleri oluşturmak için uygun maliyetli bir yazıcı seçimidir. Mürekkep, toner veya baskı şeridi kullanmadığından, sarf malzemelerine daha az harcarsınız. Genel olarak, etiketler güçlü ışık veya yüksek ısıya maruz kalmadıkları sürece devam etmelidir. Kağıt, sıcak bir günde arabanıza doğrudan termal bir makbuz bıraktıysanız, yaşadığınız bu koşullarda siyaha dönecek şekilde tasarlanmıştır.


Barkod etiketleriniz iç mekanlarda genel kullanım için tasarlandıysa, doğrudan termal yazıcı kesinlikle göz önünde bulundurmaya değer.
 


Termal transfer bir başka ısı tabanlı barkod baskı teknolojisidir. Doğrudan baskı kağıdına basmak yerine, baskı kafasının ısıtılmış elemanları özel bir kurdele ile temas eder ve bu da görüntüyü etiket ortamına aktarır. Şeritler, çeşitli malzemelerden (balmumu, reçine ve her ikisinin bir kombinasyonu) gelir ve çok çeşitli işlevleri yerine getirebilir. Balmumu veya reçine (veya birleşik) etiketin üzerine erir ve sert, dayanıklı bir yüzey için soğur. Termal transfer barkod etiketleriniz kağıda, filme, polyestere ve diğer sentetik malzemelere ve herhangi bir sayıda yapıştırıcıyla (geçici, yeniden konumlandırılabilir, yüksek yapışma, kalıcı) basılabilir.


Termal transfer ile, çizilmeye veya lekelenmeye maruz kalmadan zorlu koşullara dayanan uzun ömürlü etiketler elde edersiniz. Barkod etiketleri oluşturmak için yazıcılar arasında daha pahalı bir teknolojidir, ancak etiketlerinizin kalitesini yükseltmeniz gerekiyorsa, yatırım, okunamayan etiketleri değiştirmenizi veya her şeyi bulma ve açıklama zorluğuyla uğraşmanızı önler. 


Bu yazıcı tipleri arasında, özellikler ve işlevler açısından daha fazla seçenek keşfedeceksiniz. Kompakt ve mobil ünitelerden orta sınıf ve endüstriyel barkod yazıcılara kadar, barkod oluşturmak için birçok yazıcı seçeneğiniz vardır.

 

Seçim yapmadan önce şu 6 ipucu çok önemli

 
Barkod etiket baskısını şirketinize entegre etmeye hazır olduğunuzda, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok birim vardır. Termal barkodlu bir etiket yazıcısına yatırım yapmadan önce, yazıcınızı nasıl kullanacağınızı anlamak için zaman ayırın, böylece seçeneklerinizi değerlendirebilirsiniz.

 
1.Baskı yöntemi. Barkodlarınız için ihtiyacınız olan kaliteyi elde etmek için üç tür termal barkod etiket yazıcı teknolojisinden birini seçin: doğrudan termal, termal transfer ve mürekkep püskürtmeli. Bir lazer yazıcı kullana bilseniz de, kısa çalıştırmalar için barkod etiketleri yazdırmak için verimli değildir (tek etiketler dahil) ve sıklıkla ihtiyaç duyulan sentetik ortamlara iyi yazdırmaz. Termal baskı, talep üzerine etiket baskısı için tasarlanmış ve üretilmiştir ve çok çeşitli kullanımlar için net ve net barkodlar üretmektedir.

 

A-Doğrudan termal baskı, üzerindeki mürekkebi etkinleştirmek ve görüntüyü genellikle siyah olmak üzere özel olarak kaplanmış bir etikete doğrudan uygular ancak ikinci bir renk seçeneği mevcuttur. Mürekkep, toner veya şerit gerekmez, bu yüzden uygun maliyetli bir yöntemdir. Dezavantajı ise doğrudan termal barkod etiketli bir yazıcıdan gelen çıktıların dayanıklı olmamasıdır. Kağıt, UV ışığına, ısıya, neme, bulaşmaya ve çizilmeye karşı oldukça hassastır. Barkod etiketlerinizi bu koşullardan herhangi birinin bulunduğu bir ortamda kullanacaksanız, doğrudan termal barkod etiket yazıcısı en iyi seçim değildir
zebra gc420t B-Termal transfer baskı, baskı kafasından balmumu, reçine veya her ikisinin bir kombinasyonu ile kaplanmış termal transfer şeridine ısı uygular. Isı, kaplamayı eritir ve görüntüyü kağıda aktarır. Bu tip termal barkod etiket yazıcısı, her renk aralığında oldukça dayanıklı bir görüntü oluşturur. Termal transfer daha pahalıdır ancak UV ışığına, neme, aşırı sıcağa veya soğuğa, kimyasallara, çizilmeye ve bulaşmaya maruz kalabilecek daha geniş bir uygulama yelpazesi için daha kalıcı etiketler sağlar.
renkli barkod yazıcı C-Renkli Barkod Yazıcıları, İsteğe bağlı mürekkep püskürtmeli renkli etiket yazıcılar, termal baskının sık karşılaşılan problemlerini ortadan kaldırır. Artık yüksek kaliteli, özel renkli etiketleri, biletleri ve isimlikleri ihtiyacınız olduğu zaman, kolayca kendiniz üretebilirsiniz. Artık gecikme, bozulma, israf ya da aksaklığa yer yok. 

 


2. Baskı çözünürlüğü. Barkodlar taranmak ve okunmak için netlik gerektirir. Barkod sembolojisi, farklı genişlikteki bir seri çubuktan oluşur. Termal barkod etiket yazıcısı alırken, özel uygulamalar için inç başına 203 nokta (dpi), 300 dpi veya hatta 600 dpi aralığındaki baskı çözünürlüğünü göz önünde bulundurmalısınız.


İnç başına nokta sayısı ne kadar yüksek olursa, çözünürlük o kadar iyi olur. 200 dpi'da basılan bir barkod, 300 dpi'da basılan kadar net olmayacaktır, bu da yüzde 200'den fazla dpi yazdırır. 203 ile 300 dpi arasındaki maliyet farkı nominal dir. Barkodlarınız yeterince büyükse, 203 dpi iyi. Ancak, yüksek yoğunluklu barkodlar, 2D barkodlar, ince fontlar veya ayrıntılı grafikler üretmek için termal barkod etiket yazıcısı kullanıyorsanız, daha yüksek çözünürlük lü bir yazıcı seçmeyi düşünün.


3. Baskı hacmi. Bazı barkod yazıcıları, yoğun miktarda etiket çıktısını işlemek için tasarlanırken, diğerleri küçük işler için en uygun olanıdır. İsteğe bağlı, isteğe bağlı baskı için termal barkod etiket yazıcısını kullanacaksanız, baskı hızı bir sorun değildir, ancak yazıcınızı daha yüksek tutamayacağınız için üretimi yavaşlatmak istemezsiniz. hacmi.


4. Maksimum etiket boyutu. Farklı yazıcılar farklı etiket boyutlarıyla ilgilenir Küçük bir yazıcı genellikle en fazla dört inç genişliğinde etiketler barındırabilir. Daha geniş etiketler üretebilen bir termal barkod etiket yazıcısına ihtiyacınız varsa, daha büyük endüstriyel birimlerden daha fazla yararlanabilirsiniz; Masa üstü barkod yazıcıları, genellikle maksimum genişlikten daha küçük rulolar veya etiketler alabilir.


5. Bağlantı. Termal barkod etiket yazıcınız bir yerde mi kalacak yoksa bir mobil yazıcıya mı ihtiyacınız var? Kablolu olacaksa, Ethernet, USB, seri veya paralel portlar üzerinden bağlamanız gerekir mi? Seçtiğiniz yazıcının mevcut ağınıza bağlanmak için donatıldığından emin olun.


6. Uyumluluk. Seçtiğiniz termal barkod etiket yazıcısının kurumunuzla uyumlu olması gerekir. Bir ERP veya SAP üzerinde çalışıyorsanız, düşündüğünüz yazıcıların bu sistemlerle çalışacak bağlantı ve sürücü / cihaz türlerine sahip olduğundan emin olun.


Termal barkod etiket yazıcısı alırken çok fazla seçeneğiniz var. Yazıcı seçimi hakkında daha fazlazla bilgi için diger makalelerimizi incelemenizi öneririz



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.