Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Barkod Yazıcı Kafa Temizleme

19-01-2019 15:32
Barkod Yazıcı Kafa Temizleme

Termal yazıcı baskı kafası ömrünü uzatabilirsiniz.


Barkod yazdırmak için kullanılan bir termal yazıcı, görüntü üretmek için ısı uygular. Doğrudan termal veya Termal transfer yöntemi kullanıyor olsanız da, her iki yazıcı türü de ısı kaynağı olarak bir baskı kafasına dayanır. 

 

 


Baskı kafası düzgün çalışmıyorsa, baskı kalitesi düşer.


Bir baskı kafası, doğrusal inç başına (inç başına nokta veya dpi) 203, 300 veya en fazla 600 dirençli ısıtma elemanından oluşur. Bu elemanlar, görüntüyü oluşturmak için ısınır ve etiket ortamına (doğrudan termal baskıda) veya termal transfer şeridine (termal transfer baskıda) temas eder.


Baskı kafası, termal yazıcınızın en hassas ve pahalı kısmıdır, bu nedenle baskı kafasının ömrünü uzatmak için gerekli adımları atmanız iyi bir fikirdir. Bununla birlikte, ortalama olarak, termal yazıcı sahiplerinin yalnızca yüzde 20'si, üreticinin temizlik ve bakım konusundaki tavsiyelerine bağlı kalmaktadır.

 

 


Bir termal yazıcıya kullanıyorsanız, termal baskı kafanızı daha uzun süre kullanmak için birkaç basit adım atın.


1.Düzenli olarak temizleyin.


Üreticinin talimatlarını takip edin ve yazdırma kafanızı düzenli olarak temizleyin. Etiket rulosunu veya termal transfer şeridini her değiştirdiğinizde termal kafanızdaki yazıcı kafasını temizlemeniz iyi bir kuraldır. Kirlenmeyi veya aşınmayı önlemek için üretici tarafından önerilen temizlik malzemelerini kullanın.

 


Termal baskı kafası temizleme

 

 


2.Kaliteli ortam kullanın.


Yazıcınız için önerilen etiketleri (yapıştırıcı dahil) kullanın. Seçim yalnızca yüksek kaliteli barkodlar üretmekle kalmayacak, aynı zamanda termal yazıcıyı baskı kafasının ömrünü koruyan daha düşük bir enerji ayarında çalıştırmanıza izin verecek. Ek olarak, daha düşük kaliteli ortam, koruyucu kaplamayı ısıtma elemanları üzerinde çizebilecek veya aşındıracak toz ve kalıntıları biriktirebilir.


Kaplama zarar gördüğünde, ısıtma elemanları hızlı bir şekilde tahrip olur ve baskı kalitesinin düşmesine neden olur. Doğrudan termal ortamın, şeridin yazıcı kafasını etiket ortamıyla doğrudan temas etmesini önlediği termal transfer baskıya kıyasla, baskı kafası ısıtma elemanlarını zamanından önce giyen sürtünmeye neden olduğunu unutmayın.

 

 


3.Baskı plakasını temizleyin.


Kağıttaki toz, hem baskı plakasında hem de baskı kafasında termal yazıcınızda birikebilir. Plakayı periyodik olarak temizleyin ve izopropil alkolle işleme tabi tutulmuş, tüy bırakmayan bir bezle dikkatlice silerek.

 

 


4.Baskı kafası sıcaklığını doğru ayarlayın.


Baskı kafanızın ömrünü uzatmak için, ayarlanabilir ayarları olan bir termal yazıcınız varsa, üreticinin önerdiği karanlık ve basınç ayarlarını izleyin. Otomatik olarak en karanlık ayara getirmeyin, çünkü yüksek ısı erken baskı elemanı arızasına neden olur ve en yüksek basınç baskı kafasına daha fazla sürtünme getirir, bu da erken aşınmaya neden olur.

 

 


5.İhtiyacınız olan baskı hızını kullanın.


Termal yazıcınızın maksimum hızında çalışması gerekmiyorsa, ayarı indirin ve kullandığınız ortam için önerilen hızla eşleştirin.

 

 


6. Kullanılmadığı zaman yazıcıyı örtün.


Baskı kafasını, üzerine baskı yapmadığınız zamanlarda termal yazıcı üzerine koruyucu bir kapak yerleştirerek toza ve olası kirletici maddelere karşı koruyabilirsiniz.

 

 


7.Baskı kafası yüzeyine dokunmayın.


Bu alan çok hassastır ve kolayca kirlenebilir. Baskı kafasının yüzeyine erişmeyin ve işlem yapmayın. Temizlerken, baskı kafasını çizebilecek takıların çıkarılmasını ve statik elektriğin parçaya temas etmesini önlemek için topraklama kayışı kullanarak üreticinin talimatlarına uyun.


Baskı kalitesine dikkat edin, böylece olası sorunların erken işaretlerini tanıyabilirsiniz.


Yazıcı kafalarının arızalanmasının başka birçok nedeni var. Etiket yapıştırıcı ve kağıdın üzerindeki küçük toz parçacıkları şerit üzerinde birikebilir ve baskı elemanlarını tıkayan bir baskı kafasına yapışabilir. Şeritlerin kendileri, baskı kafasına yapışabilecek kalıntıları giderin. Yazıcının mekanik elemanları ve etiket ortamı arasında oluşturulan Elektro Statik Boşalma (ESD), elemanın veya tüm yazıcı kafası arızasına yol açabilir. Bazı etiket malzemesi türleri, bir görüntüyü aktarmak için daha yüksek ısı ve basınç ayarları gerektiren çok aşındırıcı yüzeylere sahiptir.


Bir yazıcı kafasını değiştirmeye karar vermeden önce, uygun şekilde temizlendiğinden emin olun. Baskı kafanızı temizlerken, merdane silindirinizi de silmeyi unutmayın. Bir merdane silindiri, etiketin ve şeridin bastırıldığı ve etiketleri yazıcıdan geçirdiği katı bir yüzey görevi görür. Aşınırken parlaklaşır ve etiketlerin kaymasına neden olabilir. Temiz kalmasını sağlayarak ömrünü uzatır ve iyi bir baskı kalitesi elde etmenize yardımcı olur.


Baskı kafanızı veya merdane silindirini kazımak için keskin bir alet kesinlikle KULLANMAYIN. Yumuşak merdane silindiri çekilirse, her etiketin üzerinde çizgi veya bir boşluk bırakarak baskı kalitesini kalıcı olarak bozabilir. Ayrıca cam yüzeyini çizmemeye veya zarar vermemeye dikkat edin.


Baskı kalitesini hala beklentilerinize uygun bulmazsanız, merdane silindirini kontrol edin ve hasar arayın. Ardından bir ışık kullanarak, yazıcı kafasını açın ve etiketleri karşılayan sensöre bakın. Beyaz lekeler görürseniz normal aşınma gösterirler ve muhtemelen baskı kafanızı değiştirme zamanı gelmiştir.


 

Bu adımları izleyerek, termal yazıcı yatırımınızdan daha büyük bir getiri elde edebilirsiniz. Bakımı kendiniz yapmak istemiyorsanız, bir servis sözleşmesi için ödeme yapın. Yazıcıyı gereksiz yıpranma ve aşınmaya karşı korumak için iyi değer.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.