Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Barkod Yazıcı Etiketleri

Barkod Yazıcı Etiketleri

 

 

ENDÜSTRİYEL BARKOD ETİKETLEME: TEMEL BİLGİLER

 

 

Endüstriyel Barkod Yazıcı Etiketleri


Barkodlar, endüstriyel ortamı, varlıkları ve envanteri yönetme biçimimizden, aerodinamik, otomatik üretim süreçleri oluşturmamıza yardımcı olmak için devrim yarattı. Barkod etiketleri hemen hemen her yüzeye uygulanabilir, makine, ekipman ve bileşenleri izleme ve tanımlama hızını ve doğruluğunu büyük ölçüde geçici veya kalıcı olarak arttırır.

 


Barkod Nedir?


Barkod yazıcı etiketleri, eklendikleri öğelerle ilgili bilgileri içeren özel kalıplardır. Bu modeller çeşitli biçimlerde olabilir; bir dizi paralel çizgi (doğrusal barkod) veya kareler, üçgenler, noktalar veya altıgenler (2D barkodlar) ızgarasında. Saklanan veriler gerektiğinde, desenleri "okumak" ve kodu çözülen içerikleri bilgisayar sisteminize geri iletmek için bir tarayıcı veya görüntüleyici kullanılabilir. Barkodlama, AIDC, "otomatik tanımlama ve veri yakalama” veya "Otomatik Kimlik” yöntemlerinden biridir. Daha detaylı bilgiler için Barkod Nedir Blog sayfamızı inceleyebilirsiniz

 


Neden Barkod Yazıcı Etiketi Kullanmalıyım ?


AIDC'yi doğru şekilde yazdırılan barkod yazıcı etiketleri ni kullanmak, özellikle manuel veri kaydı işlemleriyle karşılaştırıldığında, işletme maliyetlerinizi düşürürken verimliliğinizi önemli ölçüde artıracaktır. Sonuçta, bilgisayarlar yorulmaz, dikkatin dağılmaz veya kahve molasına ihtiyaç duymaz! Yazım hataları, okunaksız el yazısı ve yanlış okuma verileri riski ortadan kalkar ve üretim hattınızda daha az kesinti, daha doğru ekipman izleme ve güvenilir varlık yönetimi sağlanır.


En zorlu koşullarda, doğru şekilde eşleşen dayanıklı barkod yazıcı etiketin üzerindeki, kızılötesi fırınlarda kullanım, sürekli kullanım, çözücüye maruz kalma (toluen, aseton, MEK vb.) Veya dış ortamlarda dahil olmak üzere solmaz, lekelenmez veya sıkışmaz.Birkaç örnek verecek olursak Termal Etiket, Kuşe Etiket, Silver Etiket Bunlardan birkaç tanesidir.

 


Ne Tür Bir Barkod Kullanmalıyım ?


İlk adım, bir barkod için sahip olduğunuz alanın miktarını ve ne kadar veri içermesinin kritik olduğunu düşünmektir. Ayrıca endüstri düzenlemelerinizi veya en iyi uygulama rehberlerini de kontrol etmelisiniz. Son olarak, belirli bir etiket materyalini seçerken, barkodunuzun tam olarak neye uyması gerektiğini ve dayanması gereken koşulları bildiğinizden emin olun.


Kod 39 Dayanıklı Barkod Yazıcı Etiketi 


Genel olarak otomotiv ve savunma sanayii tarafından tercih edilen Code 39, AZ, 0-9 karakterlerini ve noktalama işaretlerini destekler: -,., $, /, +,% Ve 'space'. Düşük yoğunluklu biçimi nedeniyle, nispeten düşük miktarda veri depolamak için önerilir, ancak neredeyse tüm barkod tarayıcıları tarafından okunabilir.

barkod yazıcı etiketleri


Kod 128 Dayanıklı Barkod Yazıcı Etiketi

 

Kod 128 sembolojisi, kompakt boyutu ve 128 ASCII karakterinin tümünü destekleyebilmesi nedeniyle en yaygın barkod yazıcı etiketi türlerinden biridir. Taşımacılık ve lojistik endüstrisindeki barkod etiketleri için özellikle yaygındır.

 

 barkod yazıcı etiketi


Kod 93 Dayanıklı Barkod Yazıcı Etiketi


Genellikle elektronik bileşen barkod yazıcı etiketlerinde bulunan Kod 93 barkodları Kod 39'a benzer şekilde çalışır, ancak belirli bir alanda daha fazla veriye izin veren daha yoğun bir semboloji ile çalışır. Bazen karşılık gelen bir Kod 39 barkodunda depolananlara tamamlayıcı veri sağlamak için kullanılırlar.

 

Barkod Etiket


Dayanıklı 2D QR Barkod Yazıcı Etiketi

 

2D barkod yazıcı etiketleri, inç başına en fazla veriyi sunabilir ve hızlıdır ancak doğru tarama ve kod çözme için tasarlanmıştır. Alan üstündeyken özellikle kullanışlıdır, bu nedenle genellikle küçük ölçekli elektronik bileşen etiketlemesi (örneğin, baskılı devre kartı düzeneği gibi) için seçilmeleri gerekir. Gerekirse, 2D kodlar, alanın daha düşük bir değerin altında olduğu alanlar için karşılık gelen bir doğrusal barkod veya insan tarafından okunabilir bir etiketle eşleştirilebilir.

barkod etiketi

Datamatrix ve QR kod formatları en popüler olanıdır - Datamatrix sembolü, 2,335'e kadar alfanümerik karakter tutabilir. Bununla birlikte, 2B kodlar, doğrusal kodlar için kullanılan lazer tarayıcı yerine daha karmaşık bir görüntüleyici gerektirir.



Ekipman Ve Ürünlerimi Nasıl Barkodlamaya Başlaya Bilirim ?


Zaten kaliteli bir termal transfer yazıcısına ve iyi bir barkod yazıcı etiket tasarım yazılımına ( NiceLabel gibi ) erişiminiz varsa , şirketiniz içi baskı yapmak ekonomik bir seçenek olabilir. Bununla birlikte, etiket baskınızı dış kaynak olarak kullanarak çok fazla zamandan (ve sıkıntıdan) kurtulabilirsiniz, bu da zaten bir tane yoksa, yatırımı bir yazdırma sistemine kaydeder. Bu, kaliteye test edilmiş, kullanıma hazır dayanıklı barkod yazıcı etiketler almanın rahatlığıyla birlikte, dikkate değer bir seçenek haline getirir.

  

Unutmayın, net ve keskin bir barkod, etkili taramanın anahtarıdır, bu nedenle etiketlerinizi kurum içinde yazdırmayı seçerseniz, aşağıdakileri aklınızda bulundurun.

 

Yazıcı şeridinin etiketinize tam olarak uyması şartıyla, termal transfer baskı, lazer baskıdan daha dayanıklı bir barkod sunabilir.


300 dpi veya üzeri baskı, özellikle küçük boyutlarda en keskin barkodları elde etmenizi sağlar.


Düşük kontrastlı baskı veya baskıdaki boşluklar barkodunuzun okunabilirliğini bozabilir. Bunu önlemek için yazıcınızın uygun şekilde bakımının yapıldığından emin olun.


Taramanın başarısız olması durumunda insan tarafından okunabilen bir öğenin yedek olarak eklenmesini düşününebilirsiniz.

 


Dayanıklı Varlık Kimliği Barkod Yazıcı Etiketleri


Varlık yönetimi için kullanılan doğrusal barkodlar


Barkod Yazıcı etiketleri, varlıkları ve ekipmanları izlemek, üretim süreçlerini izlemek ve yaşamları boyunca ürün ve bileşenleri tanımlamak için son derece faydalı bir araçtır - sonuçta insan hatası riskini ve maliyetini azaltır.


Barkodlamaya geçmenin ne kadar kolay olduğunu veya daha önce uyguladığınız barkod etiketleme sistemini nasıl geliştireceğinizi öğrenmek için,  REtech Teknoloji Merkezi  ile iletişim kurun 


 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.