Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Barkod Tarayıcılar Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

17-01-2019 18:21
Barkod Tarayıcılar Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Barkod Tarayıcılar Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey


Neredeyse her yerde herkes bugünlerde bir barkod etiketi görüyor dur. Barkodlar, malları paketleme ve taşıma şekline devrim yarattı. Barkod, REtechbilisim 'in tanımına göre, bir ürünün siyah ve beyaz çizgilerin iki boyutlu deseninden oluşan tanımlayıcı bilgilerinin grafiksel bir gösterimidir. Ürün bilgilerinin üründen elektronik bir sisteme veya yazarkasaya aktarılmasını otomatikleştirmek için kullanılırlar. Barkod Tarayıcılar bu bilgiyi alır ve okur kullanıcının ihtiyaçlarına bağlı olarak birçok farklı biçimde gelir.


Barkod tarayıcılar, tedarik zinciri genelinde en yüksek verimlilik ve şeffaf uyumluluk için ürünlerin, kişilerin, envanter ve varlıkların tanımlanmasını ve izlenmesini otomatik hale getirir. Barkod tarayıcılar veya barkod okuyucuları, görüntüleri yakalamak ve ana bilgisayara aktarmak için lazer, doğrusal görüntüleme veya 2D alan görüntüleme tarama motorlarını kullanır. Günümüzde sektörünüz için mevcut olan birçok farklı çeşit ile, barkod tarayıcılara yaptığınız yatırımdan en iyi şekilde yararlanmak için farklılıklarını anlamak önemlidir.

 


lazer tarayıcılar

Lazer Barkod Tarayıcılar

 

En yaygın kullanılan barkod tarayıcı türü,lazer barkod tarayıcıdır. Uygun fiyatlı ve 3,5 metreye kadar mesafeden 1D doğrusal barkodları okuyabilen lazer barkod tarayıcılar,el cihazlarından taşınabilir ve cep boyutlarına kadar çeşitli form faktörlerinde gelir. Bugün her endüstri ve çevre için farklı modeller ve yapılandırmalar var. Perakendeciler ve marketler tarafından en yaygın olarak kullanılırlar.



barkod tarayıcı

Doğrusal Görüntüleyici Barkod Tarayıcıları

 

Lazer barkod tarayıcılardan daha dayanıklı bir seçenek doğrusal görüntüleme barkod tarayıcılarıdır. Bu tarayıcılar, hasar görmüş veya kötü basılmış barkodları veya plastik film veya kaplama altındaki barkodları okumak için daha iyidir. Bu barkod tarayıcıları perakende satış, nakliye, alım ve envanter uygulamaları için idealdir.



2D Barkod Tarayıcılar

QR barkod tarayıcı kasası,zarar, yönlendirme veya kaplamadan bağımsız olarak hem 1B hem de 2D barkodları okuyabilen 2D barkod tarayıcıları içerir. 2D Tarama motorları, bu tarayıcıları güvenilirlik ve esneklik gerektiren ortamlar için ideal kılan barkodun bir resmini çeker. 2D barkod tarayıcıları çok yönlü olduğundan, yakalama hızı ve doğruluğu diğer tarayıcılardan daha yüksektir. 2D barkod tarayıcıların maksimum üretkenliği, perakende, üretim ve posta / kurye hizmetleri dahil olmak üzere çoğu ortam için uygun olmasını sağlar.

 

 

 

Barkod Okuyucular Gerçekten Nasıl Çalışıyor?


Muhtemelen iş yerindeki tarayıcıları barkodları "okurken” gördünüz. Bir çeşit akıllı anlayışın, yanıp sönen kırmızı ışığın barkoddan geçerken gerçekleştiğini biliyoruz. Ama gerçekten neler oluyor?


 

Bir barkod tarayıcısının amacı, bir barkod sembolünü taramak veya okumak ve daha sonra bir dekoder ve kablo aracılığıyla bir bilgisayara elektrik çıkışı sağlamaktır. Kod çözücü, gördüğü barkod sembolojisini tanır, çubuk ve boşluk içeriğini çevirir ve verileri insan tarafından okunabilir bir biçimde bir bilgisayara iletir.


Barkod bilgilerini almak için özel bir yazılıma ihtiyacınız yoktur. Tıpkı insan beyninin nasıl çalıştığı gibi ve bir sayı, harf veya resmin ne anlama geldiğini anlıyoruz, kod çözücü barkodları kullanılabilir bir bağlam içine koyar. Çoğu zaman verileri basitçe Excel veya Access veritabanlarına bırakabilir. Daha karmaşık gereksinimler için, bu verileri envanter kayıtlarına koymak, dosyaları göndermek ve almak veya işlemdeki çalışmaları izlemek için özel bir uygulama yazılımına ihtiyacınız olabilir. İndirilen verilerden barkod yazdırmak istiyorsanız, barkodlara aktarmak için BarTender® gibi özel bir yazdırma yazılımına ihtiyacınız olacaktır.


 

Yirmi artı yıl önce, yalnızca iki veya üç tür barkod okuyabilen bir barkod tarayıcınız olabilirdi. Özel bir barkod okumak isteseydin dışarı çıkıp başka bir tarayıcı bulman gerekirdi. Neyse ki, teknoloji geliştikçe ve gittikçe daha fazla barkod oluşturuldukça, hem bir hem de iki boyutlu formatta daha geniş çeşitlilikteki barkodları okumak ve daha sonra "otomatik olarak ayırt etmek” (başka bir deyişle, otomatik olarak belirlemek) olduğunu belirlemek için tarayıcılar da geliştirildi. okuma ve daha sonra içeriği doğru şekilde yorumlayabilecektir.


 

Çoğu zaman, kod çözücü doğrudan tarayıcının tutacağına yerleştirilir. Değilse, barkodları çözmek ve iletmek için birkaç yol daha vardır: •Tarayıcı ile bilgisayar arasınabir klavye takozu yerleştirilir. Tarayıcıya kablolu veya sabit montajlı bir tarayıcı denir, çünkü doğrudan bir sinaps kablosu ile klavyeye ve bilgisayara doğrudan bağlanmaya dayanır. Bir barkod tarandığında, bilgiler hemen sanki bilgiler klavyeye yazılıyormuş gibi bilgisayara iletilir.


tarayıcı ve kılevye


• Başka bir sabit tarayıcı tipi, bilgisayardaki RS-232 Seri portu üzerinden veri iletir. Bu durumda, seri tarayıcı bir ASCII dosya biçiminde ve bir kamaya benzeyen bir barkod iletir, anahtarlanmış verilere benziyor. Her iki kablolu tarayıcı türü de elde tutulan veya serbest konuşma seçenekleriyle birlikte gelir.


kablolu tarayıcı


• Daha fazla mobilite için, taşınabilir toplu tarayıcılar yani "taşınabilir veri terminalleri” (PDT'ler) geliştirilmiştir. Gelecekte bir bilgisayara gönderilecek verileri depolar. Bu tür bir cihaz barkodu okur ve bilgileri LCD ekranda görebilirsiniz.Daha sonra küçük bir tuş takımı aracılığıyla envanter sayımı gibi ek veriler yazabilirsiniz.PDT'ler, tarayıcıyı dinlendirmek ve taranan ve yazılan verileri bilgisayara yüklemek için bir "beşik" gerektirir.

 

taşınabilir tarayıcı


• Taşınabilirlik ve daha hızlı veri alımı için, kablosuz taşınabilir tarayıcılar, barkodlar tarandığında verileri anında bilgisayara iletmek için kızak gibi merkezi bir terminali kullanır.


kablosuz terminal tarayıcı


Peki sizin için en uygun tarayıcı hangisidir? Farklı popüler tarayıcı türleri hakkındaki makalemizi okumanızı öneririz. Gördüğünüz gibi, büyük ölçüde doğrudan bilgisayarınıza bağlı kablolu bir tarayıcı ile çalışıp çalışamayacağınıza veya daha fazla mobiliteye ihtiyacınız olup olmayacağına bağlı olacaktır. Tarama mesafesi ve taramak istediğiniz barkod türleri de seçeneklerinizi daraltacaktır.

 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.