Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Barklod Yazıcı Baski Sorunları

21-01-2019 10:00
Barklod Yazıcı Baski Sorunları

Termal Baskı Barkod Problemleri Barkod Yazdırma Kalitesi


Sık Görülen 5 Termal Baskı Barkod Sorunu ve Nasıl Önlenebileceği


Herhangi bir büyük ticaret ortağına gönderim yaparken, baskı kalitesini yakından izlemek önemlidir. Baskı kalitesi sorunu olan barkodlar, tedarik zincirinde ciddi aksaklıklara neden olabilir; bu da gecikmelere, veya olası geri ödemelere yol açabilir.


Termal Transfer Baskı


termal transfer baskı sorunu

 

 

Direk Termal Baskı


direk termal baskı sorunu

 


Termal transfer vs. direkt termal


Termal transfer baskı, etiket stoğunda basılı bir görüntü oluşturmak için bir şerit kullanır. Yazıcı, Wax Ribon ( balmumu) ve / veya Resin Ribon ( reçine) yi etikete aktaran şeride ısı uygular.


Doğrudan termal baskıda, doğrudan baskı kafasından etiket üzerine ısı uygulanarak Etiketin kararmasına neden olur. Doğrudan termal etiketler Ektıra Ribon kullanımı olmadığı için maliyeti oldukça düşük olsa da, etiketler termal transfer baskılı etiketlere kıyasla nakliye işlemine her zaman daha dayanıklıdır.


Doğrudan termal etiketler ısıya duyarlıdır ve yazdırılan görüntü sıcak ortamlarda bozulabilir. Sıcak iklimlerde depolara nakliye yaparken veya etiket stoklarının uzun süre güneş ışığına maruz kalma ihtimalinin olduğu yerlerde bunu aklınızdan çıkarmayın. Nakliye uygulamaları için, koruyucu kaplamalı doğrudan termal bir etiket seçebilirsiniz.

 


Barkod yazıcı Isı ayarları


Bir barkod sembolünün bir tarayıcı tarafından tanınması için, koyu renkli çubuklar ve açık alanlar arasında yeterli bir kontrast bulunmalıdır.


 

Barkodun lekelenmiş görünmesi ve çubukların çok kalın yazdırılması durumunda, baskı hızının çok yavaş olması veya karanlık / ısı ayarlarının çok yüksek olabilir. Beyaz boşluklara taşan çubuklar, barkodun yeterli düzeyde taranmasını engeller.


Buna karşılık, bir barkodun çubukları soluk görünüyorsa, ısı ayarınızı artırmak veya yazdırma hızını yavaşlatarak çözebilirsiniz.

 


Barkod Yazıcı bakımı

 

 

Barkodlarınız boyunca dağılmış "beyaz lekeler” fark ederseniz, bunun nedeni tozlu bir merdane olabilir. Silindirlerdeki kalıntı nedeniyle dikey gri çizgiler de görünebilir.


Bu sorunlardan kaçınmak için etiket yazıcınıza rutin bakım ve temizlik yapılması önerilir. Barkod Grafikleri, yazıcının yazdırma yolundan geçen bir termal yazıcı temizleme kartı önerir ve termal baskı kafalarındaki toz gibi kirleri etkin bir şekilde giderir.


Ek olarak, yazıcı kafası yüzeyinde rahatça bir termal yazıcı temizleme kalemi kullanılabilir. Aşırı döküntüleri temizlemek için basınçlı hava kullanılabilir veya yüzeyleri doğrudan temizlemek için izopropil alkole batırılmış bir q ucu kullanılabilir.

 


Şerit Ribon ve Etiketin uyumsuzluğu

 

Tüm etiket çok açıksa, şerit ve medya arasında bir tutarsızlık olabilir.


Şerit mürekkebi "dökülüyorsa” veya sıyrılıyorsa, Ribonunuz şeridin ve Etiketiniz uyumsuz olabilir ve diğer kombinasyonları test etmek isteyebilirsiniz.

 


Buruşuk şerit Ribon.

 

 

Buruşuk bir şerit, medyanızda çapraz bir çizgi oluşmasına ve barkodlarda boşluk oluşmasına neden olur. Unutmayın, bir barkod, tarayıcı tarafından okunacak koyu renklerin ve açık alanların kontrastına sahip olmalıdır. Baskıdaki küçük boşluklar bile taramayı bozacaktır.


Buruşuk bir şeridi önlemek için, şeridin doğru yerleştirildiğinden emin olun. Çoğu termal yazıcı, yazıcı kafası muhafazasında basınç ayar çubuklarına sahiptir. Çubuklardaki eşit olmayan boşluklar ve basınç, şerit kırışıklıkları oluşturabilir.

 

 

Barkod Baskı Kafası Çizik.

 

Bir baskı kafası yanığı, bir barkod boyunca kesilen düz boşluktur. Grafik için bir nakliye etiketi ile beyaz çizginin ince olduğunu ve etiketin üstünden aşağıya doğru gittiğini fark edeceksiniz.Bir baskı kafası, termal bir yazıcının tüketilebilir bir parçasıdır ve gerektiğinde temizlenmeli ve değiştirilmelidir.


Etiketinizde yanık çizgileri görüyorsanız, hemen baskı kafanızı değiştirme zamanı gelmiştir. Elinizde yedek bir baskı kafasının olması en iyisidir. Baskı kafası üreticinizin kullanım ömrü tahminlerini mutlaka gözden geçirin.

 

 

Arıza Önleme Prosedürü.

Termal baskı kalitesindeki beş genel bozulmayı önlemek için, Barkod Grafikleri, baskı ortamınızda bir kalite güvence protokolünün kurulmasını önerir. Sabahları veya yazıcıların ilk açıldığı zaman gözle muayene yapılması şiddetle tavsiye edilir. Örnek bir etiket yazdırın ve yukarıdaki baskı kalitesi sorunlarından herhangi birini iyice inceleyin.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.